Etno klub Zlati zob napoveduje serijo koncertov ZZ Art Jazz

ZZ Art Jazz

Simbol torkovih jazz koncertov vrhunskih glasbenikov v akustičnem in prijetnem ambientu Zlatega zoba je kvalitetna muzika:

http://playlists.radiovideojazz.com/your-favourite-blakey/

“To wash away the dust of everyday life. That’s what JAZZ MUSIC is all about.” Art Blakey

Če se še niste zaljubili v afroameriško glasbo, ki se imenuje jazz, se boste zagotovo ob mojstrovinah iz neizčrpnega zaklada glasbe legendarnega bobnarja in izjemnega ameriškega “bluesy funky mainstream jazz” glasbenika Abdullah Ibn Buhaina oziroma Arthur ART BLAKEY (1919-1990). Njegova zapuščina je čarobna, utemeljena na bogatem ritmu, melodični energiji in magiji.

Vsak torek se lahko pridružite ljubiteljem sproščenega ambienta, specialne kulinarike in dobre glasbe na imenitni jazz seansi, poslastici za vsa čutila. Virtuozna druščina vrhunskih instrumentalistov vam bo vsakič predstavila ARTove najlepše kompozicije.

Zakaj? Ker so te kompozicije zelo ritmične in poslušljive ter odlično zvenijo v sekstetu s tremi pihali. Vsak torek bo seveda možno slišati nove kompozicije skupine Art Blakey & The jazz Messengers.

JAKA KOPAČ (alt sax)
LENART KREČIČ (tenor sax)
TOMAŽ GAJŠT (trobenta)
VID ŽGAJNER (trobenta)
BLAŽ JURJEVČIČ (klavir)
NIKOLA MATOŠIĆ (kontrabas)
GORAN RUKAVINA (kontrabas)
RATKO DIVJAK (bobni)

3, včasih 4 pihalci-vidni slovenski jazz glasbeniki, Jurjevčič in Divjak-2 legendi, odličen basist oziroma njihova srčna združitev v prijetnem in akustičnem ambientu diha pristno, energično in sveže. Vse kar morate storiti je da pridete in se prepustite melodični glasbi v živo ter dovolite, da vam virtuozna muzika zleze pod kožo.

SE VIDIMO NA JAZZ AVANTURI!
OBVEZNA REZERVACIJA MIZ / STOLOV: [email protected]
VSTOPNINA: 5,00 EUR

BOBNAR Ratko Divjak je dolgoletni član Big Banda RTV Slovenije in zelo priljubljen po celi Jugoslaviji, ker je njegovo igranje totalna spontanost in izvirnost. Prav takšna je tudi njegova osebnost-okoli njega seva pozitivna energija in velika želja po igranju.

PIANIST Blaž Jurjevčič je odličen glasbenik, dolgoletni član Big Banda RTV Slovenije. Tudi on je vedno pozitivno naravnan in vedno pripravljen na nove izzive. Znova in znova preseneča s svojim virtuoznim igranjem.

SAXOFONIST Lenart Krečič je bodoči diplomirani fizik. Magisterij iz jazz saxofona je končal v New Yorku. Njegovo igranje je ekstremno virtuozno in muzikalno. Glasbeniki menijo, da je odličen saksofonist, po katerem bi se lahko zgledovala vsa mlajša generacija.

TROBENTAČ Tomaž Gajšt je zaključil šolanje jazz trobente na univerzi v avstrijskem Gradcu. Njegovo igranje izraža spontanost iz trenutka v trenutek. V njegovem igranju se čuti velika jazz duša.

TROBENTAČ Vid Žgajner je vsestranski vrhunski multiglasbenik, ki je sodeloval že s številnimi glasbeniki in skupinami, med drugim z Neisho, Omarjem Naberjem, Mi2, Big Foot Mamo, The Soulfingers, Ful cool jazz orchestra itd.

BASIST Goran Rukavina iz Hrvaške je tudi končal šolanje na graški univerzi za jazz. Sodeluje z različnimi skupinami, ki igrajo razlicne zvrsti glasbe. Njegova pozitivna energija ter virtuoznost na kontrabasu pričara nasmešek slehernemu tako poslušalcu kot nastopajočemu umetniku.

BASIST Nikola Matošić sodi med glavne akterje novejše generacije slovenskih glasbenikov, ki si prizadeva za oživitev, ohranitev in posodobitev slovenske jazzovske scene scene. Že vrsto let je eden najboljših slovenskih kontrabasistov. Cenjen je v vseh glasbenih žanrih, zato ga k sodelovanju vabijo kolegi najrazličnejših glasbenih izrazov Zoran Predin, Adi Smolar, Oto Pestner, mlade jazzovske zasedbe in še veliko drugih. Sodeloval je tudi z nekaterimi svetovnimi jazzovskimi glasbeniki kot so : Deborah Brown, Rachel Gould, Renato Chicco, Aron Goldberg,Peter Mihelič,Howerd Curtis, Doug Sides.

SAXOFONIST JAKA KOPAČ je altovski saksofon pričel igrati že pri štirinajstih letih, pri osemnajstih pa je že študiral na graški Univerzi za glasbo in odrske umetnosti. Tam so hitro opazili njegov talent, zato ga je njegov profesor Stjepko Gut povabil v New York na spoznavanje tamkajšnje jazzovske scene, v veliko jabolko pa se je pogosto vračal tudi na izpopolnjevanja. Pri dvaindvajsetih letih je dobil štipendijo za študij na glasbeni akademiji Berklee, a jo je moral zaradi velikih stroškov zavrniti, zato pa je študij nadaljeval na Sibeliusovi akademiji na Finskem.

Povezani članki: