Na Metalcampu tudi Korn

Metalcamp

Tudi letos Metalcamp vabi ob hladno Sočo, da se pogrejete ob zvokih metalske glasbe. Potrjenih je bilo kar nekaj novih skupin. Tako če omenimo imena Jonathan Davis, James Shaffer, Reginald Vrvizu in Ray Luzier, večina že ve, koliko je ura. Tako je, na letošnjem Metalcampu bodo nastopili Korn kot headlinerji festivala. Velikani nu metala bodo pogreli množice s čustveno, agresivno in eksperimentalno glasbo. Veselimo se torej na mešanico metala s hip-hop elementi in rockovsko atmosfero.

Korn pa niso edini ki prihajajo. Prišli bodo tudi Steelwing. Predstavili bodo svoj novi album “Zone Of Alienation”. Old-school metal, ki bo glasen, poln melodičnih kitar, bobnečih bobnov in glasu ki bo obujal nostalgijo. Skratka neke vrste moderni Iron Maiden.

Kozja maska, globoki grovli in zakon bobni. Lani je Milking the Goatmachine izpadel kar dobro, zatorej se bodo tudi letos upam, da potrudili. Predstavili bodo nov album “Clockwork Udder”, ki vam že nakazuje njihovo humorno stran v glasbi. Vprašajte kozo: »Who wants to go?« Rekla bo: Meeeeeee!

Tehnični death-metal s filozofskim pristopom. Septicflesh vas bo navdušil. Kompleksno death-metalsko igranje z gothic-metalskimi elementi in simfoničnimi eksperimetalnimi elementi igrani z ljubeznijo kot jo ima mater do otroka. Gotovo bo slišati kaj z novega albuma “The Great Mass” zatorej ne zamudite priložnosti.

6 pogumnih bojevnikov z vizijo Ragnaröka pred očmi, bo napadlo oder pod imenom Heidevolk. Oboroženi bodo z kladivi, meči, sekirami in rogovi za pitje. Odensjakt se bo začel na Metalcampu. Veselimo se torej nordijskega rajanja.

Slovenci pa seveda ne smejo manjkati na Metalcampu. Predstavljeni bomo med drugimi z Noctiferio. Mešanica različnih vrst metala s tehnično izvedbo na visoki ravni. Po uspešni turneji z In Flames se vračajo v domovino, da podžgejo še ljudi v Tolminu.

Old-school thrash. Peterica ki sestavlja Warbringer vam bo postregla z obilico slednjega. Premikastili vas bodo s svojim novim izdelkom “Worlds Torn Asunder”. Pripravite se!

Nekaj novega in inovativnega. Nexus Inferis so se definirali kot “Future Extreme Metal”. Angleži s tem opisujejo nekaj kot je hibrid med Dimmu Borgir in Meshuggah. Novi album “A Vision Of The Final Earth” vas bo navdušil ali pa vzbudil mržnjo. V obeh primerih pridite pogledat, nikoli ne veš…

Po Nexus Inferis pridejo na vrsto še Ava Inferi. Portugalski gothic/doom metalci bodo na Metalcampu ustvarili temno, emocionalno atmosfero. Predstavili pa bodo svoj zadnji opus „Blood Of Bacchus“. Lahko se veselite na lep vokal Carmen Susane Simoes, ki gori s strastjo, ki vas bo očarala. Kaže se melanholičen pogled na svet ki vas ob poslušanju pogoltne vase.

Mogoče ste že slišali mlade slovenske heavy metalce Metalsteel. Če ja, potem veste kaj vas čaka. Za sabo imajo 5 albumov in so opazni element na sceni. Heavy Metal je njihova vera in rock n` roll njihov način življenja.

Povezani članki: