Norah Jones maja z novim albumom

Norah Jones - Little Broken Hearts

Norah Jones je za izid svojega novega albuma ‘Little Broken Hearts’ (Blue Note/EMI) izbrala prvi dan meseca maja. Danes pa razkrivamo naslovnico in seznam 12 skladb s prihajajočega albuma, katerega producent je Danger Mouse (aka Brian Burton), ki je skupaj z Norah tudi avtor vseh skladb.

Inspiracijo za naslovnico novega albuma je Norah našla v starih filmskih postrih, ki krasijo Burtonov losangeleški studio. “Brian ima v svojem studiu izjemno zbirko Russa Meyerja,” razlaga Norah, “in enega izmed postrov, sem si ogledovala vsak dan. Poster z naslovom Mudhoney me je navdušil, želela sem si izgledati kot tisto dekle. Ves čas snemanja sem strmela v poster, ki se mi zdi res izvrsten.”

‘Little Broken Hearts’ je fascinanten korak naprej v karieri ene najzanimivejših pevk in tekstopisk tega desetletja. Natanko pred desetimi leti je Norah na veliki oder vstopila z albumom ‘Come Away With Me’, ki je svetu predstavil njen edinstven glas in postal globalni fenomen. Album je bil prodan v več kot 25 milijonih izvodih, nato pa je Norah lansirala še tri odlične in komercialno uspešne solo albume – ‘Feels Like Home’ (2004), ‘Not Too Late’ (2007) in ‘The Fall’ (2009), ter dva albuma s country kolektivom The Little Willies. Leta 2010 je s kompilacijo ‘…Featuring Norah Jones’ pokazala svoje glasovne zmožnosti, ko je k sodelovanju povabila različne glasbenike, kot so Willie Nelson, Outkast, Herbie Hancock in Foo Fighters. Norah pa je s sedanjom producentom Dange Mouseom sodelovala že pri njegovem lanskoletnem albumu ‘Rome’.

Norah se bo letos podala na turnejo, v sklopu katere bo nastpila tudi na raznih festivalih, v amfiteatrih in gledališčih po vsem svetu. Na njeni spletni strain www.norahjones.com so že objavljeni nekateri datumi evropskega dela turneje, več pa jih lahko pričakujemo v prihajajočih tednih.

 

Seznam skladb na albumu ‘Little Broken Hearts’:

1. Good Morning

2. Say Goodbye

3. Little Broken Hearts

4. She’s 22

5. Take It Back

6. After The Fall

7. 4 Broken Hearts

8. Travelin’ On

9. Out On The Road

10. Happy Pills

11. Miriam

12. All A Dream

*Avtorja vseh skladb sta Norah Jones in Brian Burton.

 

www.norahjones.com
www.facebook.com/norahjones

Povezani članki: