Prisluh™: Coma Stereo – 1000 mest

Coma Stereo - 1000 mest

Z istoimenskim komadom domača zasedba Coma Stereo napoveduje svoj tretji album naslovljen 1000 mest.  Bend, ki ga je precej težko postaviti v predalčke, po prvi plošči, ki so jo odlikovale predvsem dolge atmosferične skladbe  in po drugem precej bolj eksperimentalnem poskusu, tokrat raziskuje krajše ter udarnejše aranžmaje  ter postreže z zasanjanim, elektronsko obarvanim ter post-punkovsko prežetim rockom.

Plošča, ki je nastajala kar tri leta je bila posneta izključno z analogno opremo v zagrebškem studiu Kramasonik  pod budnim ušesom Hrvoje Nikšića. Album, ki je skoraj izključno posnet v živo je prvi album Coma Stereo, ki bo izšel na dobri stari vinilki, poleg tega pa so besedila prvič v zgodovini benda v domačem jeziku.

Singl 1000 mest napoveduje album, ki na vinilni plošči pod okriljem domače založbe Kapa izide 16. februarja 2012.  Plošči je seveda dodana koda za digitalni prenos, prav tako pa je plošča na voljo kot internetni album.  Prav 16. februarja Coma Stereo album krstijo z nastopom v ljubljanskem klubu Gala hala, nato se odpravijo  še v Maribor (Pekarna – Gustaf) in v Sevnico (Dile), pot pa nadaljujejo z obsežno evropsko turnejo,  ki bo trajala vse do 4. marca. V dveh tednih bo bend nastopil na Češkem, v Nemčiji, na Nizozemskem, v Belgiji, v Švici in v Italiji.

Povezani članki: