Co.Da predstavljajo prvi videospot za pesem “Gabriel”

Co.Da

Co.Da

V sredo, 28. marca je ekipa petih ustvarjalnih glasbenikov, ki si ne postavljajo mej in pravil pri ustvarjanju glasbe predstavila videospot za pesem Gabriel, ki je v celoti posnet z iPhone 4S in aplikacijo “8mm”.  

Co.Da sledijo instinktu. Co.Da niso firma in to tudi ne želijo postati. So enota, ki bi svojo glasbo rada predstavila širši množici. Co.Da imajo tisto udarnost in skladnost bolj efektivno nastavljenih skladb, ki prodirajo globlje v duše, vajene vrhunskih glasbenih izlivov. So perfekcionisti in sonični jezdeci garažne katarze, ki premorejo “samosvoj” stil, nekje med alternativo in mainstreamom. Njihove glasbe ne opredeljujejo z žanri, saj jih navdihujejo marsikateri predstavniki različnih stilov, prepričanj, ozadij, mentalitet… skratka glasbeniki kot so: Coheed and Cambria, The Mars Volta, Biffy Clyro, At the Drive-In, Sparta, Mastodon, The Last Shadow Puppets, ParkwayDrive, …

V letu 2011 so izdali svoj maksi singel štirih pesmi z naslovom »The Dawn of the Black EP«. Kot prvo skladbo nam predstavljajo pesem Gabriel, ki je zgodba o malem človeku “meni, tebi, njej, njem,…”, ki živi svoje sivo, neopazno življenje. Ne želi se izpostavljati in nima visokih ciljev, saj je vajen živeti povprečno. Človekov ego ne sme splavati v pozabo. Ta ego nas vsake toliko preseneti in rešuje monotonosti, pa čeprav je le-ta ravno zato prestrašen. Na začetku pesmi se junak zgodbe ne zaveda, da je Gabriel nihče drug, kot on sam. Gabriel je mesija, ki vzpodbuja malega človeka, naj se zoperstavi tegobam, ki ga pestijo že kar nekaj časa in začne živeti svoje življenje. Nato spozna, da je Gabriel res on in da premore veliko več, kot pa si je zamislil. Ta zgodba je zgodba vseh, ki si v življenju želijo več, pa ne upajo narediti prvega pomembnega koraka. »V vsakem od nas je malo Gabriela…«, pravijo fantje skupine Co.Da.

Alternativne rockerje lahko vidite in slišite 14. aprila ob 22h na prihajajočem koncertu v koprskem Pub 33, do takrat pa si poglejte inovativen črno beli videospot:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=pbf5we_xg00[/youtube]

 

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.