Fm4 Frequency Festival 2012

Fm4 Frequency Festival 2012

Že 12. Fm4  Frequency Festival se bo tudi v letu 2012 odvijal na prostranem ob reki Traisen od 16. do 18. avgusta, preko 100 različnih izvajalcev pa bo ponovno zabavalo množice na sedmih različnih odrih.

St. Pölten, mesto z okoli 50. 000 prebivalci, bo pod okriljem avstrijske radijske postaje FM4 že četrtič gostilo bolj alternativno vejo rock in indie scene na tako imenovanem Dayparku in izvajalce elektronske glasbe v Nightparku. Iz festivala, ki ima svoje začetke v letu 2001 na Dunaju, ko je ponudil 12 različnih izvajalcev in se že naslednje leto povečal v številu izvajalcev ter za sedem let preselil v Salzburg, je zrastel večdnevni dogodek, ki se brez težav postavi ob boku starejšemu bratu iz Madžarske – Sziget Festivalu.

Ugodno poletno vreme, ekološka ozaveščenost (Zeleni kamp), prijetna energija, bližina festivalskega prizorišča ter že v februarju znani nosilni izvajalci so glavni atributi za odločitev obiska Frequency festivala 2012. Paradni konj so The Cure (Friday, I’m in love, Boys don’t cry, Lullaby), kultni alternativci, ki so nominirani za vstop v Rock and Roll Hall of Fame in so nam v sklopu evropske turneje z izjemo Italije tukaj najbližje. Na svoj račun pridejo še ljubitelji alternativnih rokerjev iz Velike Britanije Placebo (Every You Every Me, The Bitter end), poslastico predstavljata vedno bolj priljubljen indie rock duo The Black Keys (Lonely Boyx, Tighten Up, Neyt Girl), za ljubitelje indie sfere The XX (Crystalised, The Island) in nu metalci iz Amerike Korn (Freak on a Leash, Got the Life, Falling Away From Me). Preostali napovedani v Dayparku so: Beatsteaks, Enter Shikari, Mia, Parlov Stelar band. V sklopu elektronskega odra bodo ritem ustvarjali dubstep projekt Magnetic Man, berlinski Modeselektor live, stari znanci Camo & Krooked, dnb producent John B, londonski paket MCjev in producentov Foreign Beggars. Če vas to še ne prepriča brez skrbi – imena izvajalcev in DJ-jev se vsak mesec pridno dodajajo.

Podroben  line up je dosegljiv na uradni strani festivala: http://www.frequency.at/

Cena festivalske vstopnice (prodaja slovenski eventim  http://www.eventim.si/si/vstopnice/fm4-frequency-2012-st-polten-green-park-109841/event.html):

–          3 dnevna vstopnica (kampiranje vključeno): 136 €

–          3 dnevna vstopnica + avtodom: 195,50 €

–          3 dnevna VIP vstopnica (kampiranje vključeno): 220,50 €

–          3 dnevna vstopnica + avtodom vip: 280 €

Povezani članki:

Značke: