Napovedujemo Gučo na Krasu

Guča na Krasu

K Briščikom prihajata Magnifico in Kočani orkestar. Njun koncert bo v soboto, 3. marca, v šotoru pri Briščikih. Šlo bo za prvo izvedbo zimskega glasbenega praznika Guča na Krasu. Poletna različica je lani s koncertom Gorana Bregoviča privabila 8.500 ljudi, kar je Glasbeno kulturno društvo Drugamuzika spodbudilo, da z balkanskimi ritmi razgibajo Kras tudi v zimskem času. Koncert je bil sicer že napovedan za soboto 11.februarja, takrat pa je bil zaradi izredno slabih vremenskih razmer odpovedan.

Magnifico (Robert Pešut) bo nastopil s svojim spremnim bendom Turbolentza, s katerim se je pred dvema letoma udeležil tudi festivala v Guči. Magnifico namreč žanje uspehe po vseh državah nekdanje Jugoslavije, zaslovel pa je tudi v svetu z uspešnico Hir aj kam, hir aj go. Pesem si je znano avtomobilsko podjetje sposodilo za svoj oglas, znamenita italijanska oddaja Le Iene pa jo je izbrala za svojo siglo. Zato v soboto pričakujejo tudi dober odziv italijanskega občinstva. Zanimivo bo tudi prisluhniti, ali bo Magnifico poleg raznih uspešnic (npr. nedavni hit Samo malo) odpel tudi kakšno noviteto. Že dalj časa se namreč pripravlja nova plošča, o kateri je Magnifico doslej razkril bolj malo.

Manj neznank skriva nastop skupine Kočani Orkestar. Makedonski sestav bo nastopil z železnim repertoarjem znanih skladb, ki jih odlikuje energično izkoriščanje pihal. Ritem, ki ga ustvarijo, takoj pritegne vse poslušalce, tudi take, ki Kočanemu orkestru prisluhnijo prvič.

V dveh manjših dvoranah bodo pri Briščikih nastopili še Dj Stoner & COCO DUB, Mr Randje Dj…

Vstopnice (samo 8 €), ki so v predprodaji na prodajnih mestih Vivaticket in Eventim, bodo na razpolago tudi na dan koncerta.

 

GUČA NA KRASU WINTER EDITION
sobota 3.marec 2012 – BRIŠČIKI
MAGNIFICO & Turbolenza + KOČANI ORKESTAR
Dj Stoner & Coco Dub + Randje Dj

Povezani članki: