Nizozemec I-F prvič v Sloveniji!

I-F

Še en dan nas loči do prvega gostovanja nizozemskega velikana elektronske glasbe, ki bo namenjen celostenemu pregledu njegovega glasbenega ustvarjanja, s poudarkom na elektru, italo disku in tehnu. Kolektiv Mimoza, ki je k nam že pripeljal Der Dritte Raum, Ziggy Kinder-ja ter Isolee, bo letošnje dogajanje nadaljeval v Klubu K4 ta petek, 30. marca. Vrata odpremo ob 23:00.

Zgodba nizozemskega legendarnega ustvarjalca Ferenca E. van der Sluijsa, znanega kot Interr-Ference oziroma krajše I-F, je polna majhnih založb, lokalnih mrež in sodelovanj, predvsem pa uporništva in neizmerne ljubezni do glasbe. Začetki segajo v prva leta devetdesetih prejšnjega stoletja z vzpostavitvijo sistema naročanja težko dosegljivih plošč iz Chicaga in Detroita. Sledila sta nastanek zasedbe Unit Moebius in razvoj podtalne techno/industrial/electro/mindfuck/acid scene v Haagu, (pre)polne skrajno neobvladljivih, že kar patoloških in s tem tudi posledično samouničujočih karakteristik.

Posledica tega je obdobje poblaznelih skvoterskih zabav, vendar pa tudi v, še danes delujoči založbi Bunker Records, ki je kasneje pod svojo streho »vzredila« priznano ime Legowelt. Čeprav je I-F širši publiki prav gotovo najbolj znan po electro hitiču ‘Space Invaders Are Smoking Grass’, ki je, kakor dva njegova zaporedna albuma, izšel pri Disko B, ne gre spregledati – oziroma preslišati – zadev, kot je The Parallax Corporation, torej sodelovanje z Intergalactic Garyjem, nato mnogih zagonetnih setov ter internetnega portala Intergalactic FM – in še in še bi lahko naštevali …  Finoča tipa Lalo Schifrin, cepljena na temačno podtalje!

Nastopajoči

Didžeju I-F (Intergalactic FM) se bosta na velikem plesišču ljubljanskega podzemlja pridružila stara znanca Octex (Ago Tela) in Schrauff (Elements, Bio-Mechanics). Istočasno si boste na malem plesišču spočili ušesa z Ichisan in Nakova (Nang Rec.), Yanoosh-em (Quiliass rec., rx:tx), za dober razgled pa bo poskrbel VJ Walter Flego.

»Glasba je zato, da se jo posluša!«

 

Povezani članki: