Nocoj Spock Studios Release party

Spock Studios Release party

Spock Studios – A Degree Below Your Means (2012, Založba Radia Študent – ZARŠ) Release party, 16.3. ob 21.00 v Menzi pri koritu

Spock Studios je bil zasnovan kot projekt enega samega ustvarjalnega uma, vendar se je kasneje razširil v dvojec, ki na podlagi številnih referenc iz medijskega, filmskega in glasbenega sveta ustvarja elektronsko generirano glasbo, obogateno z živimi analognimi instrumenti. Z zadnjo preobrazbo in dodano vizualnostjo kot neločljivim delom končne podobe skupine pa gre za avdiovizualni trio.

Ploščo A Degree Below Your Means (2012, Založba Radia Študent – ZARŠ) bodo Spock Studios predstavili v Menzi pri koritu na Metelkovi, 16. marca ob 21.00, ko jim bodo ob strani stali še Nikki Louder, The Kojn in Bownr, za after pa bosta poskrbela še Moof in Alil:

http://www.menzaprikoritu.org/?p=13078

Video napovednik za A Degree Below Your Means Release party:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=V8EraPTMzu0[/youtube]

Vstopnina:

5,00 brez A Degree Below Your Means (2012, ZARŠ)
8,00 z A Degree Below Your Means (2012, ZARŠ)

Spock Studios

Izrazna poetika kolektiva Spock Studios, ki ga sestavljajo Matic Šuštar, Blaž Flerin in Sv. Pixel (video), se tudi na plošči A Degree Below Your Means (2012, Založba Radia Študent – ZARŠ) giblje med ambientalnimi zvočnimi prostori, repetitivno plesno elektroniko in subtilno nakazano rockersko surovostjo. Njihova ikonografska osnova izhaja iz utopije in distopije znanstveno-fantastičnih filmov in se nadalje razvija v širše pogojeno estetiko na tehnologiji temelječe sodobne družbe, kar izražajo  tudi skozi formalno premišljene video spote. Več o Spock Studios:

http://www.myspace.com/spockstudios
https://www.facebook.com/pages/Spock-Studios/173134859402137

A Degree Below Your Means (2012, Založba Radia Študent – ZARŠ) je tretja samostojna izdaja projekta Spock Studios, ki je bil leta 2010 izbran tudi med udeležence Klubskega maratona RŠ. Pri založbi Cheaptunes je v letu 2008 letu luč sveta ugledala prva plošča z naslovom The Universe And Beyond, 2010 pa še plošča z naslovom 120mm.

Video za komad Undertaker iz plošče A Degree Below Your Means (2012, Založba Radia Študent – ZARŠ):

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=lrH1ZoHaQX8[/youtube]

Nikki Louder

Kamniška zasedba Nikki Louder se je zbrala šele poleti leta 2007, vendar je v trenutku doživela ustvarjalni preskok med tremi člani, ki so že jeseni tega leta posneli svoj debitantski kratkometražni EP Silent Bird s petimi komadi. Trojico članov druži ljubezen do udarne, sodobne rockovske godbe, ki se napaja pri raznorodnih glasbenih smernicah in jih združuje v celosten avtorski izraz. Njihova različica rocka je trda, hreščeča, hrupna, energična, deloma kotaleče upočasnjena, deloma brezkompromisno udarna, zdaj sonično zasanjana zdaj noisersko hrupna. Njihova glasba je plod ustvarjalnih vzgibov in vzorov treh različnih posameznikov, ki jih druži neizmerna strast do igranja in nastopanja. Z lansko tretjo izdajo Our world died yesterday (ZARŠ, Cheap Tunes, Moonlee, 2011) dokazujejo, da je  Kamnik dovolj dolgočasno mesto, trojec Nikki Louder pa dovolj obsesiven in željan ustvarjanja. Hrupni rock, noise rock ali sonični rock je glasbeni način in življenjski slog, ki ga živijo.

http://nikkilouder.tumblr.com/

The Kojn (Rnka Rnka)

The Kojn se predstavljata kot rokomavharja iz Črnega grabna, ki ljubita glasnejše “godenje”, zavito v glasbeni okvir hrupnega rocka. Kar je bistvenega, bi se pa moglo najti na začasni internetni strani http://www.rnkarnka.si/kojn.html.  In beseda je meso postala.

Bownr (zAvodKru)

Bownr se bo predstavil s svojo prvo izdajo pri angleški založbi Ricochet, s katero se skozi bujne atmosfere premika od klasičnega breakbeata k bizarnejšim aranžmajem in ki je namenjena abstraktnejšim plesiščem. Vključuje dve skladbi Imagine Yourself in Water and Fire, slednjo pa sta remiksirala bristolski tech guru Al Tourettes in berlinčan Mesak. Izdaja je naletela na dobre odzive, sam Norman Nodge pa jo je okitil s komentarjem “screwed stuff”. Bownr pa pripravlja tudi remiks skladbe Butterfly Effect tandema Lamb z njunega albuma 5. Ricochet se specializira za nalomljeno tech godbo, pri njej pa izdajajo podzemni avtorji, kot sta Ion Driver in Kawatin.

http://soundcloud.com/bownr

Povezani članki:

Značke: