Predstavitev prvenca zasedbe ReLight

ReLight

Ljubljanska zasedba preverjenih glasbenih imen, ReLight, se predstavlja s prvencem Evermore (Alkemist, 2012). Album je s producentom Rokom Podbevškom (Srečna mladina, Terrafolk) nastajal v Studiu Metelkova, za njegovo končno zvočno podobo pa je poskrbel Aco Razbornik v priznanem ljubljanskem Studiu Tivoli – zibelki najpomembnejših izdelkov jugoslovanskega/slovenskega glasbenega izročila. Relight bodo 27. marca izid prvenca Evermore proslavili v Stari mestni elektrarni. Dogodek bo pospremil prav poseben vizualni odrski koncept sodobnih umetnikov mlajše generacije Mete Grgurevič, Urše Vidic, Klemna Lazareviča ter Jaše Mrevljeta, kot posebni gost pa se bo zasedbi ReLight na odru pridružil tudi vokalist ter frontman skupine Dan D, Tomislav Jovanovič – Tokac.

 

ReLight so:

Uroš Buh – vokal, kitare

Mario Babojelić – kitare

Andrej Škoberne – bass, vokal

Blaž Remic – hammond, rhodes, klavir, vokal

Vid Drašler – bobni

Kontakti in povezave:
www.therelight.com
www.facebook.com/therelight 

Vstopnina: 10 € skupaj z zgoščenko


VEČ O ZASEDBI RELIGHT

Najprej je bila glasba, z njo je prišla beseda ter z besedo glas.  V primežu življenjskih preizkušenj so se akord za akordom izrisovali občutki in čutenja, se zlivali v alegorične prispodobe z vsemi  vzponi in padci ter se v težnji po izročilu glasbene dovršenosti zedinili v ime ReLight.

Skupina ReLight je petčlanska zasedba preverjenih glasbenih imen, ki so svoje izkušnje nabirali v številnih uveljavljenih glasbenih skupinah pri nas (Zaklonišče prepeva, Same babe, Zlatko Kaučič KOMBO …). Zasedba v klasični rockerski postavi dveh kitar, bobnov, basa ter klaviatur deluje od jeseni leta 2010, ko so se člani zbrali z elementarnim ciljem – ustvarjati kvalitetno avtorsko glasbo.

Glasbene korenine zasedbe so močno prepojene s tradicijo ameriškega folk izročila, ki jo v sodobnem slogu  stapljajo z modernejšimi rockovskimi prijemi. Ne oziraje se na sunkovitost glasbenih trendov, ReLight posegajo po pristnosti in samosvojosti, daleč stran od popualrnega ezoteričnega tolmačenja sveta ter znotraj kolesja pestrih glasbenih izročil iščejo smisel lastnega izrazja. V ta namen je lahko glasba ReLight neklasično klasična, toda nikoli nostalgična! Odlikujejo jo udarne, drugič spet premišljene in barvite harmonije, ki v prikupni igri zvokov poudarjajo pristno avtorsko noto ter poglabljajo prvinski pomen glasbe. Njihovi odrski nastopi ob spremstvu unikatne scenografske postavitve temeljijo na mešanici surovih čustev in glasbene dovršenosti, katere glavni namen je v poslušalcu zanetiti iskro.

ReLight bodo v marcu izdali svoj prvenec Evermore (Alkemist, 2012), ki prinaša enajst avtorskih skladb. Album je s producentom Rokom Podbevškom (Srečna mladina, Terrafolk) nastajal v Studiu Metelkova, za njegovo končno zvočno podobo pa je poskrbel Aco Razbornik v priznanem ljubljanskem Studiu Tivoli. Tematsko se plošča Evermore dotika vsakdanjih stanj posameznika ter njegove refleksije izumetričenega sodobnega sveta, a pri tem ohranja prostor tudi za intimnejše prebliske temačnejših izkušenj umetniškega samoizpraševanja.

 

Povezani članki:

Značke: