Danes v Aritmiji

Aritmija

Tokratno aritmično druženje začenjamo z “the dogodkom” minulega tedna – s svetovno premiero črne komedije Iron Sky, katere zvočno podobo (in še kaj) so zakrivili Laibach! Režiserja Tima Vourensolo je pritegnil njihov album Volk iz leta 2006.

Na ključnem albumu pa je sodeloval tudi tandem Silence – Miroslav recenzira njuno, pred dobrim tednom izdano Glasbeno spremljavo za konec sveta.

Iz Godibodi malhe predstavljamo novo skupino Pinela s prepoznavni glasbeniki iz “godibodi scene”, ki so idali prvenec Govori z mano.

V KUD-u France Preseren nam je mlad poet Dejan Koban v druzbi petih pesniških kolegov in skupino Nevem nevem ponudil zelo iskren literarno-glasbeni večer.

Marko Brecelj, ki je ves teden šotoril na terasi Cankarjevega doma in v svojem stilu angažirano oblegal slovenski kulturni hram, je v četrtek spekel, razrezal in z zbranimi v Linhatrovi dvorani pojedel “kljukastokrižno torto” –  skrunitveni vrhunec Brecljevanja so s koncertom pospremili Dani Kavaš, Tudosok ter Franci Blaškovič in Goru Ussi Winetou.

Ker se bliža festival Druga godba, je k Mihi na zagovor sedel Bogdan Benigar.

V zadnjem delu oddaje prostor namenjamo obetavnim, mladim zasedbam – na Orto festu so v okviru projekta MME nastopili Eskobars, Kill Kenny in Puppetz, bili pa smo tudi v novomeškem Lokalpatriotu, kjer se je v odličnem klubskem vzdušju odvijal dvodnevni Finale predizborov za Rock Otočec 2012.

 

Več:

 

www.rtvslo.si/aritmija
www.facebook.com/aritmija

Povezani članki:

Značke: