V Križanke prihaja ZAZ

ZAZ

V organizaciji skupine Black Pony Entertainment Group bo 12. maja 2012 v ljubljanskih Križankah nastopila avtorica hitov ‘Je Veux’, ‘La Fee’, ‘Le Long De La Route’ in ‘Les Passants’, edinstvena francoska pevka in kantavtorica ZAZ.

 

Vedno je pela

Je glavni podatek, ki ga morate vedeti o njej. Čeprav je občasno za trenutek izgubila glasbeno nit, jo je vedno znova našla. Stvari so se zanjo začele hitro odvijati, ko se je Isabelle Geffroy pri 20 letih vpisala na glasbeni študij na Bordeaux CIAM in pričela peti v svojem prvem blues bandu Fifty Fingers. V prihodnjih mesecih je že odšla na turnejo z Basque dance orchestra, se udeleževala znanih Bayonne zabav in bila del zanimive družbe. Dve leti kasneje je zasledila oglas: Don Diego išče pevko. Priskočila je na pomoč, kot Z, od tu tudi ZAZ in prav tu so ji glasbeni mojstri predstavili: afriške, arabske, andaluzijske, brazilske in latino vplive. Pariz jo je sprejel. Našla je tudi nov oglas: iščemo pevko s hripavim glasom, kot napisan zanjo. Znani Keredine Soltani in ostali kolektiv Play On Set jo je tako postavil na pot k prvemu samostojnemu albumu.

 

Moderna Edit Piaf

Stvari so se začele hitro odvijati; en dan je pela na ulicah pariškega Montmartra, naslednji dan pa pred 10.000 glavo množico na stadionu Hendaye. Priredila je klasiko Edit Piaf – Heart of Siberia, pripravila brezplačni nastop v Kolumbijskem rudniku soli, naredila turnejo po Egiptu, zmagala na tekmovanju Génération Réservoir, nastopila v prestižni pariški dvorani Olympia, posnela del albuma s prijateljem Raphaëlom in počela še mnoge druge zanimive stvari. Najboljše pri njej pa je, da je vse kar slišite o njej resnično. In še nekaj: ZAZ lahko berete iz katerekoli strani.

»Imela sem najboljšo šolo za pevske nastope. Na ulici ni mogoče goljufati, potrebno je dati vse, kar imaš v sebi, če si hočeš zaslužiti nasmeh, denar, srečo.« (ZAZ)

 

Toplina sprejeta po celem svetu

ZAZ je danes svojevrstna ambasadorka francoske kulture. Njen prvi album je samo v Franciji dosegel naklado večjo od 800.000 prodanih izvodov. Pesem Je veux je bila tista, ki je pritegnila pozornost širokega kroga občinstva in kritikov in postala velik mednarodni hit. Glasbena mešanica jazza, šansona in gipsy swinga v kombinaciji z njenim edinstvenim vokalom ji zagotavlja oboževalce zelo različnih profilov: od otrok, do starejših, od rapperjev, do jazzerjev.

“Živimo v zelo temnih časih, v katerih je še posebej pomembno, da iščemo luč in da sanjamo.” (ZAZ)

 

Romantične Križanke

Že nekaj časa je znano, da bo nastopala v naši bližini v Zagrebu in Beogradu. Sedaj pa je organizatorjem Black Pony Entertainment Group uspelo turneji dodati tudi ljubljanski termin. ZAZ bo tako nastopila v idiličnem okolju Križank 12. maja ob 21. uri.

Skladba Je Veux je slovenskemu občinstvu dobro poznana tudi z Misije Evrovizije, kjer sta jo izvajali dvojčici Prusnik. Takole sta opisali skladbo: “Takšna temperamentna je, z dušo. Zbudi najino plat, ki je še niste videli.”

Vstopnice za koncert v Zagrebu in Beogradu 1. in 3. junija so že pošle. V Zagrebu so zaradi ogromnega zanimanja koncert celo prestavili na večje prizorišče.

 

INFO O PRODAJI: Vstopnice v prodaji od četrtka, 12.4.2012 dalje na vseh prodajnih mestih Eventim. Vstopnice bodo v številčno omejenem predprodajnem kontingentu na voljo po 29 €.

 


 

Povezani članki:

Značke: