Na INmusic festival se vrača Franz Ferdinand!

Franz Ferdinand

Franz Ferdinand

Prijatelji INmusic festivala in tudi veliki favoriti slovenskega občinstva, Franz Ferdinand so dodobra zaznamovali sodobno rock sceno, dosegli odmevne uvrstitve na najpomembnejših glasbenih lestvicah, pospravili kup prestižnih glasbenih nagrad, vključno z grammyji, briti ter MTV-jevimi kipci in se uvrščajo med največje svetovne glasbene atrakcije.

Franz Ferdinand je leta 2004 na glasbeno sceno treščil silovito, s karizmatičnim frontmanom Alexom Kapranosom, debitantskim studijskim albumom in hiti ‘Take Me Out’, ‘Matinee’ in ‘This Fire’, s katerimi ni pometel le kitarske scene, z odličnimi remiksi je navdušil tudi plesnoelektronsko publiko in še razširil krog pristašev. Že naslednje leto je sledil nov album ‘You Could Have It So Much Better’, s katerim so še utrdili svoj položaj, tudi tretja plošča “Tonight: Franz Ferdinand” iz leta 2009 pa je požela odličen odziv občinstva in vplivnih glasbenih medijev, kot so NME, Mojo, Pitchfork, Rolling Stone idr., da so bile kritike upravičene pa so fantje pokazali tudi s turnejo in festivalskimi nastopi, ki so sledili po izidu plošče.

Priljubljeni škotski bend je pred kratkim izdal dva EP-ja, na katerih so zbrani remiksi pesmi z EP-ja “Covers”, ki so jih podpisali Toby Tobias, Wild Geese, David Maloso, Brennan Green in dOP. Fantje trenutno snemajo četrti studijski album, kar pomeni, da prihajajo na INmusic festival z obiljem sveže glasbe, kakšno skladbo pa utegnemo premierno slišati prav na Jarunu. Ob Franzu Ferdinandu so doslej nastope na INmusic festivalu 2012 že potrdili tudi The Cranberries, Mando Diao, Plan B, Gogol Bordelo, Retro Stefson, General Elektriks, Iness Mezel in Tamikrest. Vstopnice so že na voljo v poslovalnicah Kompasa po vsej Sloveniji. Podrobnejše informacije o vrstah vstopnic, cenah in prodajni mreži v Sloveniji poiščite TUKAJ.

Diskografija / Albumi:

2004. Franz Ferdinand

2005. You Could Have It So Much Better

2009. Tonight: Franz Ferdinand

 

www.franzferdinand.co.uk

www.twitter.com/#!/Franz_Ferdinand

www.myspace.com/franzferdinand

 

Povezani članki: