Prisluh™: Nula Kelvina – Nisem še vrgel

Nula Kelvina

Skupine Nula Kelvina, ki je nase opozarjala že z radijskimi uspešnicami Možgani na pašiKdo ve in Pupa ter s sodelovanjem s primorskem gangsta-reperjem Smaal Tokkom (Dejlejmo wuatroke), tudi tik pred poletjem ohrani hladno kri. Absolutno ničlo znova dosežejo z novim singlom Nisem še vrgel, ki ga tej dni predstavijo. Nisem še vrgel je nekoliko drugačna ljubezenska pesem, s katero Nula Kelvina znova dokazuje svoj neverjeten občutek za domišljeno duhovito slovensko besedilo in preproste zapomljive melodije.

Nisem še vrgel je tretji uradni single s plošče Možgani na paši, ki jo je skupina konec minulega leta objavila pri Glasbeni zadrugi Celinka. Plošča je svoj ognjeni krst doživela novembra lani na promocijskem koncertu v ljubljanskem KUD France Prešeren. Nedavno pa so jo v živo predstavili tudi na festivalu Godibodi v Lutkovnem gledališču Ljubljana na Odru pod zvezdami.

Čeprav je minilo komaj pol leta od uradnega izida MnP, skupina Nula Kelvina že nadaljuje svoj ustvarjalni pohod. Kot pravi glavni avtor skupine Marko Boh: ‘Pri ekstremno nižkih temperaturah se sicer vse upočasni, edino ideje in domislice pa nemoteno tečejo dalje’

Tako so člani skupine Marko Boh, Klemen Kotar, Jure Rozman, in Gašper Kržmanc minuli petek v družbi priznanega harmonikarja Janeza Dovča v Studio 14 v oddaji Izštekani Jureta Longyke predstavili ne le material s plošče MnP temveč tudi  premierno odigrali obsežno dozo novega repertoarja s prihajajoče plošče, ki jo napovedujejo že v tem letu.

 

 

Nove in stare uspešnice v izštekani izvedbi lahko poslušate na slednji povezavi:

http://tvslo.si/predvajaj/izstekani-nula-kelvina/ava2.136755881/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Povezani članki:

Značke: