Schengenfest z akcijo 5+1 gratis

Schengenfest z akcijo 5+1 gratis

Med 3. in 5. avgustom se bo v Vinici v Beli krajini že petič zapored zgodila nepozabna poletna zabava – festival Schengenfest s pestro zbirko glasbenih imen in odličnim spremljevanim programom v idiličnem okolju Krajinskega parka ob reki Kolpi. Ime Schengenfest že postaja sinonim za koncerte kakovostnih velikih in malih glasbenih imen, letos pa ima festival brez dvoma celo najmočnejši program doslej: nastopili bodo KAISER CHIEFS, LENINGRAD COWBOYS, PAROV STELAR, PARNI VALJAK, RIBLJA ČORBA, SIDDHARTA, BIG FOOT MAMA, DAN D, TABU, LEELOOJAMAIS, KLEMEN KLEMEN, KAWASAKI 3P, LOLLOBRIGIDA, MAJKE ter kakovostna domača in tuja imen, ki se vztrajno uveljavljajo: zavidljiv seznam nastopajočih se nadaljuje s hrvaško skupino Golem, pa SevdahBaby iz Srbije, Merqury Bandom (Queen tribute) in Makako Jump iz Italije in zasedbo Viza iz ZDA. Slovaške barve bodo zastopali Chiki Liki Tu-a. Slovenski bendi ZirkuS, Čao Portorož, El Kachon in Charlie Butter Fly pa bodo prav tako poskrbeli za odlično ogrevanje na glavnem odru.

Potem ko je prvih 300 vstopnic v rekordnem času že pošlo, velja zdaj posebej izpostaviti novo akcijo cenejših vstopnic po 49 evrov in pa akcijo ‘za prijatelje’ : 5 + 1 gratis. ‘Ta akcija traja do vključno 26. junija. Prijetno okolje Krajinskega parka ob reki Kolpi bo skupaj z obfestivalskimi dejavnostmi zagotovo najboljša popestritev letošnjega koncertnega poletja,’ pravita organizatoja festivala, Darjan Moravec in Jernej Zajc iz KUDa Bela Krajina. ‘Res smo se maksimalno potrudili, da smo na oder Schengenfesta dobili tako zelo velika in pomembna glasbena imena. V ognju smo sicer imeli veliko želez, a predvsem smo želeli aktualna svetovno znana imena. Obiskovalcem želimo ponuditi še več kot v preteklih letih, saj je festival že postal poznan po zavidljivi ravni programa. Obeta se tudi veliko večji elektronski oder kot lani, postregel pa bo s še bolj zvezdniško ekipo kot lani in tako obljubljamo tudi vrhunsko elektronsko zabavo.’

Vstopnice so na voljo na vseh prodajnih mestih Eventima in prek spleta na eventim.si.

 

‘Schengenfest ima najboljši koncertni repertoar tega leta!’ pravi Tokac, pevec skupine Dan D, ki bo razveselila oboževalce kakovostne slovenske glasbe skupaj z drugimi našimi velikani – Siddharto, Big Foot Mamo, Tabuji, Leeloojamais in Klemnom Klemnom.’Tudi Bigfooti se že zelo veselimo nastopa na schengenski meji, to je itak eden od najboljših festivalov v Sloveniji in ljudje so tam vedno napaljeni na dober rokenrol, letos bo pa še sploh pestro, ker prihajamo z novim albumom Izhod,’ pa je povedal Alen Steržaj iz Big Foot Mame.

Ob omembi zvezdniških imen letošnjih nastopajočih vsekakor ni potrebno posebej predstavljati, saj so s svojimi hiti tako v preteklosti – kot tudi še danes – zaznamovali številne radijske lestvice, bili s svojo glasbo nepogrešljiva stalnica na vsaki pravi domači rock zabavi in polnili revije, police trgovine z albumi, koncertna prizorišča in predvsem poskrbeli za razvajanje ušes glasbenih sladokuscev. Iz tujine prihajajo zasedbe, ki so močan pečat pustile na svetovni glasbeni sceni:

Kaiser Chiefs so svetovno znan bend, ki je nastopal na vseh večjih in pomembnih festivalih v tujini, kot sta recimo Rock Am Ring in Glastonbury. V Sloveniji bodo nastopili prvič, njihova Ruby pa je uspešnica, ki je dodobra zapolnila prostor na radijskih valovih in jo bomo v živo slišali tudi v njihovem repertoarju na Schengenfestu. Indie rock bend iz angleškega Leedsa je na sceni od leta 1996 in bo na Schengenfestu predstavil tudi pesmi iz še vedno zelo aktualnega albuma The Future Is Medieval, ki so ga izdali lani, in albuma z letošnjo letnico in naslovom Start The Revolution Without Me. Kaiser Chiefs na koncertih ponujajo izjemno izvedbo v živo, noro energijo in hite, ki jih pozna najširši spekter občinstva.

Leningrad Cowboys je finska rokenrol zasedba, znana po svojih humornih besedilih in šova polnih koncertih. V svojih pesmih se norčujejo iz Sovjetske Zveze in njihovega vesoljskega programa, industrije, pesmi pa so prežete s tradicionalnimi ruskimi napevi, v katerih se pojavlja tudi ritem polke. Poleg tega je skupina, v kateri trenutno sodeluje enajst »kavbojev« in dve »leningrajski dami«, predelala nekaj uspešnic Led Zeppelinov, Beatlov in Lynyrd Skynyrdov ter jih začinila s svojim značilnim humorjem. Skupina izstopa tudi s svojim izgledom. Za svoj slog so si izbrali do skrajnosti pretiran rockabillyjevski slog frizur ter enako pretirano dolge kavbojske škornje. Obleke so le rahlo predelane sovjetske uniforme, na katerih se, v stilu povojnega sovjetskega poveličevanja, gnetejo raznorazne medalje. K obvezni opremi spadajo tudi sončna očala.

Parov Stelar je avstrijski glasbenik in DJ, ki nastopa z bendom in se je v zadnjih letih kot fantom pojavil na globalni glasbeni sceni in si nabral izjemno bazo oboževalcev. Pred kratkim so razprodali koncert v Kinu Šiška. Njegovo umetniško ustvarjanje ima navdih v retro stilu, sicer pa jazz, swing, pop in soul odlično kombinira z modernimi beati in groovi, ki jih ustvarja. Kritiki so si edini, da je nastop Parov Stelar v živo eden od najbolj impresivnih in dovršenih nastopov v elektronski glasbi ta hip na svetu. Vsak šov pa je unikaten in torej drugačen od prejšnjih.

Povezani članki:

Značke: