Pet Shop Boys septembra z novim albumom

Pet Shop Boys

Pet Shop Boys sta se pred kratkim vrnila iz Los Angelesa, kjer je potekalo snemanje njunega novega studijskega albuma ‘Elysium’, ki bo luč sveta ugledal septembra letos. Pod produkcijo novega albuma se poleg Pet Shop Boys podpisuje tudi mlad ameriški producent Andrew Dawson, ki je za svoje delo pri albumu Kanyea Westa prejel kar 3 grammyje. Prvi single s prihajajočega albuma pričakujemo v začetku meseca julija, do takrat pa je za pokušino na ogled kratki film za skladbo ‘Invisible’, ki ga lahko najdete na www.petshopboys.co.uk  ali www.vevo.com. Ustvarjalec filma je Brian Bress.

Snemanje albuma ‘Elysium’ je potekalo prve tri mesece letošnjega leta, ki sta jih Neil Tennant in Chris Lowe preživela v Los Angelesu. Producent Andrew Dawson je pred kratkim povedal:  “Navdušen sem nad sodelovanjem z duetom Pet Shop Boys, katerega kariera je naravnost izjemna. Imata izvrstne ideje in med nastajanjem albuma sem se naučil kar nekaj trikov.”

Pet Shop Boys sta dejala: “Ta album sva hotela ustvariti v drugačnem okolju. Z izjemo nekaj obiskov mesta v Los Angelesu še nisva snemala materiala za katerikoli album. Sodelovanje z Andrewom Dawsonom nama je omogočilo ustvariti album, ki zveni nekako sveže.”

Na kar nekaj skladbah z albuma ‘Elysium’, med drugim tudi na že omenjeni ‘Invisible’, lahko slišimo vokale veteranov Oren, Maxine in Julie Waters ter pevca in tekstopisca Jamesa Fauntleroyja.

www.petshopboys.co.uk

Povezani članki:

Značke: