Poleg Sigur Rós na Mars festival prihajajo tudi ‘melodromatični’ Melodrom!

Melodrom

Mars festival bo letos potekal v Mariboru, v okviru Maribor 2012 – Evropska prestolnica kulture v sredo, 5. septembra 2012. Na odru na Trgu Leona Štuklja bodo nastopili islandci Sigur Rós ter slovenski Melodrom. Čaka vas še kakšen nastopajoči, a danes predstavljamo Melodrom! 

Skupina Melodrom je nastala leta 2000, sprva zgolj z namenom ustvarjanja soundtrackov za gledališke predstave. Ustanovni člani še vedno delujejo v skupini, a njihov namen je prerasel meje gledališča, saj so do danes posneli že štiri albume. 

Ljubljanska skupina Melodrom je svoj prvi album (Melodrom) izdala leta 2004 in zanj prejela naslov ‘album leta’ s strani redakcij Videospotnic in Dela (Vikend magazin) ter nagrado Zlata ptica 2005. Sledilo je sodelovanje s skupino Laibach na albumu ‘Volk’ (2006) in pri remiksu pesmi ‘Ohne dich’ skupine Rammstein. Mina, vokalistka skupine, je od tedaj tudi stalna članica Laibacha. Jeseni 2006 je Melodrom izdal svoj drugi album The Guide, ki je bil prvič predstavljen v okviru razstave multimedijskih kolažev MELODROMSoundbox, kasneje razstavljenih tudi v ljubljanski moderni galeriji. Prvi singel z albuma, ‘Counting days’, je žirija mednarodne mreže neodvisnih radijev Crossradio uvrstila na prvo mesto lestvice najboljših singlov leta 2008. Jeseni 2009 je skupina izdala album remiksov izbranih komadov iz albuma The Guide z naslovom Variacije. Poleg dveh predelav so na albumu objavljeni remiksi Alda Ivančiča, Petra Penka, elektro dua Temponauta in skupine Kamerad Krivatoff.

Tretji studijski album Vse kar si pustila da leži na tleh je izšel maja 2010. Za razliko od povsem angleškega The Guide In angleško-slovensko-francoskega prvenca Melodrom, so na tem albumu vsa besedila v domačem jeziku; izjema je le duet ‘By The Bedlam Wall’, na katerem gostuje Chris Eckman. Poleg glasbe in besedil so člani skupine za zadnji album sami ponovno pripravili tudi celotno grafično podobo, lotili pa so se tudi video projekta Tableaux Vivants – Živih slik, ki si ga je mogoče ogledati na portalu YouTube.

To poletje se je skupina po krajšem premoru vrnila na koncertne odre – v spremenjeni in razširjeni zasebi (Blaž Celarec na bobnih in Sašo Vollmeier na klaviaturah), v živo pa se je skupina prvič povsem odrekla elektronskim podlagam. Na svojih koncertih z razširjeno zasedbo predstavljajo tako starejši repertoar (‘September’, ‘Counting Days’, ‘Marching On a Globe’, ‘Zasebne sobe’ … ) kot nove, še neobjavljene in nepredstavljene skladbe. Ne zamudite izvrstnih Melodrom na Mars festivalu v Mariboru!

Melodrom so: Mina Špiler, Matevž Kolenc, Miha Žargi, Polona Janežič, Sašo Vollmaier, Blaž Celarec

Se vidimo na Marsu!

SIGUR RÓS & MELODROM @ MARS FESTIVAL_5.9.2012_TRG LEONA ŠTUKLJA, MARIBOR, SLOVENIJA

CENA VSTOPNICE: 39 €

PRODAJA VSTOPNIC: Dallas Music Shop: www.dallasmusicshop.com

Dallas Mute Shop (Rimska 14, LJ)

Telefonska prodaja vstopnic:+386 (0)1 252 45 91

 

Eventim sistem:

 

www.eventim.si

Hiše vstopnic (Citypark, Europark, Hala Tivoli …)

Spletna prodaja: eventim.si, vstopnice.com, napovednik.com, koncerti.net

Petrol servisi, trgovine BIG BANG, Kompasove poslovalnice, e-Študentski servisi, 3 dva trafike, (K) kiosk, Alpetour, M Holidays, Mercator Hipermarketi, Pošte v Sloveniji

Telefonska prodaja: +386 (0)1 420 50 00

 

Prodaja vstopnic na Hrvaškem:

 

www.dallasmusicshop.com

www.eventim.hr

Dallas Music Shop Zagreb (Nikole Tesle 16, 10000 Zagreb); Dallas Music Shop Rijeka (Splitska 2, 51000 Rijeka); Dallas Music Shop Rijeka – Paris – Texas (Matije Gupca 3, 51000 Rijeka) in ostali Dallas Music Shop-i

 

***************

http://dallasmusica.com

Facebook: http://www.facebook.com/Mars.Koncerti

Facebook Event: http://www.facebook.com/events/276344125780172/

Twitter: https://twitter.com/DallasRecordsSI

Spletna trgovina: http://www.dallasmusicshop.com/

********************

 

VEČ INFORMACIJ// Mars Music d.o.o., Mirje 12, Ljubljana; tel +386 1 200 76 60; fax +386 1 200 76 69; [email protected]

Povezani članki: