Nova klubska sezona Kluba K4

Na tiskovni konferenci v Klubu K4 so včeraj predstavili programske smernice in novosti za sezono 2012/2013. Nova klubska sezona najbolj znamenite kleti v Ljubljani ima letošnjo jesen v pripravi eno najbolj razburljivih elektronskih jeseni v prestolnici. Iskalo se bo ravnotežje med basirano in normirano elektroniko v sklopu povratka novih in starih ekip, ki so v zadnjih letih krojile zgodovino slovenske elektronike.

Otvoritev 14. septembra z Ben UFO bo temeljito prečesala britanske bass, house in techno hibride, 20. september pa se bo v sodelovanju z Radiom Študent slovesno odprla koncertna sezona s Klubskim maratonom. Koncertno dogajanje se bo oktobra nadaljevalo v nastop brooklynskega sint čarovnika Oneohtrix Point Never, zaključilo pa s skrivnostnim dvojcem Death Rattle

Techno/house zanesenjaki se bodo že od septembra naprej gotovo razveselili imen, kot so ameriški techno starosta Function, ena najbolj varovanih romunskih skrivnosti Praslea, obetavni nizozemski novinec, prva dama japonskega techna, libanonski techno noiser Morphosis, nato dnb prestopnik Jon Convex in za decembrski zaključek izredni britanski techno wunderkind.

Na basovskem področju nas bodo obiskali tudi težki novozelandski dnb prvaki Concord Dawn, velikan in inovator Rockwell ter tropski obraz UK Funkyja, Lil Silva. Obenem nestrpno pričakujemo tudi uvod v eno najbolj vročih novonastalih zvrsti v svetu elektronike – footwork, ki ga bomo kronali z novembrskim nastopom dveh pionirjev iz Chicaga. Vse ostalo naj ostane zaenkrat skrivnost – in presenečenje!

SEPTEMBER

14 09 Preboj : BEN UFO

19 09 Footwerk

20 09 K4 Koncert : KLUBSKI MARATON

21 09 Digital Dungeon : CONCORD DAWN

26 09 Colours : PRASLEA

28 09 Elements : FUNCTION

OKTOBER

06 10 Drumwise : ROCKWELL

11 10 K4 Koncert : ONEOHTRIX POINT NEVER

12 10 Synaptic : AKIKO KIYAMA

19 10 Gumitwist : MORPHOSIS

25 10 K4 Koncert : DEATH RATTLE

26 10 K4 Bass : LIL SILVA

 

Video napovednik za otvoritev 14.9. z Ben UFO:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=b18ytw2foBw[/youtube]

Povezani članki:

Značke: