Hex in Lollobrigida navdušili v Beogradu

Hex (foto: Matjaž Mlinar)

Hex in Lollobrigida sta prejeli povabilo s strani organizatorja festivala, nastop pa so predhodno potrdili tudi člani skupine The Prodigy, ki so tudi lastniki licence in so-organizatorji Warior’s Dance festivala.

Po izjemnem uspehu Warior’s Dance Festivalov na Japonskem in v Veliki Britaniji se je festival zgodil v soboto, 15. septembra 2012, tudi na Kalemegdanski trdnjavi v Beogradu. Na treh odrih se je zvrstilo preko 30 različnih izvajalcev, med njimi tudi primorski Hex in mešana slovensko-hrvaška naveza Lollobrigida. Oboji so se več kot dostojno predstavili na glavnem odru poleg nosilcev večera The Prodigy, družbo pa so jim delali tudi razvpiti Skrillex, Caspa, Zane Lowe, Feed Me in na dveh drugih odrih še mnogi drugi. Hex so kot drugi na glavnem odru nastopili, ko je dan počasi prehajal v večer in v 45- minutnem adrenalinskem nastopu pripravili ljudi do plesa ter glasnih vzklikov, prostor pred odrom se je lepo zapolnil. Lollobrigida so takoj za njimi, na svoj  zabaven in izviren način, samo še stopnjevali napetost in vnovič navdušili zveste pristaše iz Srbije in vseh nekdanjih republik. Če je bil za Hex dejansko to prvi nastop prek meja Slovenije na Balkanu, in obenem uspešna priložnost za pridobivanje novih privržencev ter predstavitev CD prvenca Elektromonster, so Lollobrigida že uveljavljeno in priznano ime, saj so v zadnjih letih redno nastopali v Srbiji, zgolj na Exitu smo jih lahko videli letos že sedmič!

Hex so ob priložnosti povedali:  “V Beograd smo odšli predstavit naš prvenec Elektromonster in kot nov bend na sceni smo doživeli veliko presenečenje s strani publike.Warrior’s Dance Festival ni bil samo naš največji nastop dosedaj, temveč tudi eno najbolj norih doživetij. Srbska publika je bila neverjetna in to je bila velika nagrada za nas. Naj omenimo, da smo spoznali tudi člane The Prodigy, Skrillexa, Caspo in ostale, ter da so to res zakon ljudje, ki živijo za to kar delajo in so za nas heroji elektronske glasbe. Dobili smo potrditev, da smo na pravi poti in da smo kos podobnim izzivom. Warrior’s dance je morda naša najbolj pomembna prelomnica v glasbeni karieri dosedaj.

“Super je bilo. Predvsem smo zadovoljni, da smo preživeli še enega od, recimo jim, specializiranih festivalov. Dejstvo je, da smo žanrsko precej nedefinirani in nikoli ne  vemo, kako bo publika reagirala. A očitno je Srbija naša druga domovina. Je pa tudi res, da smo že nekoliko izžeti od vseh letošnjih festivalov in smo ga verjetno doživljali manj intenzivno, kot pa če bi se nam zgodil junija. Pa še nekaj podrobnosti iz  zakulisja. Petra je šla v hotel dojit svojo sedem -mesečno hčerko Milo. Kleemar in jaz sva poskrbela za pokvarjen kombi, bobnar Levi je od izčrpanosti šel v hotel spat, tonski 
tehnik Ivor si je pred tedni huje poškodoval ramo in se mora izogibati gneči, kitarist Marko je s punco praznoval svoj 26. rojstni dan, Ida pa je pomagala pri stojnici njenega fanta, ta je iz Beograda, z rezanjem štručk za največje hot-doge na festivalu,« so bile besede Jerneja, bas kitarista skupine Lollobrigida.

Dogajanje se je v zgodnjih jutranjih urah preselilo v zaodrje, kjer se je ob spontanem DJ programu Caspe in Skrillexa na začudanje in presenečenje »preživelih« v zaodrju praznovalo rojstni dan Keitha Flinta iz The Prodigy.

Warrior’s dance festival je potrdil vsa pričakovanja in je bil nova uspešna etapa za skupini Hex in Lollobrigida, oboji se ga bodo tako še dolgo spominjali.

Povezani članki: