Prisluh™: Crowhurst – No Life To Live

Crowhurst - No Life To Live

Crowhurst je kolektiv, ki bralcem Rockonneta morda še ni najbolje znan. Gre za fluidno zasedbo, zbrano pod idejnim vodstvom neutrudnega in že kar neverjetno plodovitega Jaya Gambita. Mladi mož se nahaja v Los Angelesu, kjer študira oglaševanje, poleg tega pa se ukvarja še z nešteto drugimi rečmi. Med drugim, kot že rečeno, ves čas razvija svojo vizijo kolektiva, ki je samo letos v taki ali drugačni obliki izdal že 19 albumov. Na njihovem predzadnjem, Aghoree, je sodeloval tudi slovenski ustvarjalec Neven M. Agalma, ime za projektom Dodecahedragraph.

Crowhurst je sicer res skupina, ki pa se neprestano razvija, tako v smislu sestave kot tudi vedno novih zvokov in načinov izražanja vizij, ki jih razvija Gambit. Žanrsko gre najbolj osnovno rečeno za razgibano noise združbo, ki se osredotoča predvsem na temačne in ambientalne drone eksperimente. K sodelovanju pri nastajanju glasbe v Crowhurst je vabljen vsakdo, ki ga to zanima in premore obilo novih idej o povzročanju vedno novih zvokov in atmosfer, ki se iz tega rojevajo.

Njihov predhodni album Aghoree je izšel konec julija, No Life To Live pa pred nekaj dnevi in prav gotovo je v nastajanju že nekaj novega. No Life To Live lahko poslušate spodnji Bandcamp povezavi, kjer so za brezplačen dolpoteg na voljo tudi vse ostale izdaje te zasedbe.

 

Povezani članki: