Secret Chiefs 3 znova v Ljubljani

Secret Chiefs 3

Anglo-ameriško-slovenska misija bo prinesla glasbena čudesa. Kalifornijska psihedelična vročica bo v preverjenih rokah žanrsko neobremenjenih utrgancev Secret Chiefs 3, “The Book of Ogadimma” fest pa bodo zaokrožili britanski odpiljeni (de)konstruktivisti a . P . A . t . T ., ki v svojo pest dobijo vse od Abbe pa do Zappe, ter velenjski math/sludge/stoner instumentalisti Entheogen. Računajte na večurno “multikulti” ekstazo v četrti dimenziji.

 

Torek, 13. 11. 2012 @ Menza pri koritu, Ljubljana

  • Vstopnica:
    13 € v predprodaji, 16 € na dan dogodka
  • Predprodaja:
    INFO ŠKUC (Stari trg 21, LJ), odprto vsak dan med 12:00 in 20:00.
    ŠKUC Metelkova (Metelkova 6, LJ) odprto od pon. do pet. od 09:00 do 14:00.

 

SECRET CHIEFS 3
(San Francisco, ZDA)

Tvorbo Secret Chiefs 3 je sredi devetdesetih, preden je pomahal v slovo razvpitemu »mazaču«, na noge postavil Trey Spruance skupaj z bunglovskima kolegoma Dunnom ter Heifetzem. Podobno kot gospod Bungle tudi SC3 premorejo sila razcepljeno naravo, glasbeni stili se nizajo in izmenjujejo kot za stavo, s to pomembno razliko, da so SC3 precej bolj religiozno, filozofsko, vzhodnjaško ter okultistično determinirani, kar je seveda posledica Treyevega skrbnega preučevanja teh področij. V njegovih zvečine inštrumentalnih skladbah SC3 največkrat izpadejo kot ekscentrični bend iz orienta, ne pa iz San Francisca. Da bi bila stvar še malo manj preprosta, je tu še roj skupin (ali t. i. satelitov), ki vse obratujejo pod dežnikom krovne SC3, vsaka od njih pa pokriva določen žanrski segment: FORMS (balade), Holy Vehm (grindcore), Traditionalists (filmska godba), Ishraqiyun (azijska motivika), UR (surf rock) in Electromagnetic Azoth (elektronika). In če na papirju vse tole izpade precej kompleksno ter kaotično, je sama zvočna plat povsem drugačna, saj jo odlikujeta ravno lahka dostopnost in izjemna skladnost, slednja še zlasti pride do izraza na eksotično-ekstatičnih, plesnih koncertih. Za skrivnostno prikupne SC3, ki so ponavadi odeti v kute, je značilen prost pretok idej, žanrov in kakopak članov, tako da je Trey letos znova združil moči s Pattonom, s katerim sta nekoč že sejala zvoke tudi v Faith No More.

Diskografija: (studijski albumi)
First Grand Constitution And Bylaws (Amarillo, 1996)
Second Grand Constitution And Bylaws: Hurqalya (Amarillo, 1998)
Book M (Mimicry*, 2001)
Book Of Horizons (Mimicry, 2004)
Path Of Most Resistance (Mimicry, 2007)
Xaphan: Book Of Angels Volume 9 (Tzadik, 2008)
Le Mani Destre Recise Degli Ultimi Uomini (Mimicry, 2009) – pod imenom Traditionalists
Satellite Supersonic Vol. 1 (Mimicry, 2011)

*Mimicry je Treyeva lastna založba

Splet
– webofmimicry.com/label.php?band=sc3
– myspace.com/secretchiefs3
– last.fm/music/Secret+Chiefs+3

 

a . P . A . t . T . 
(Liverpool, VB)

Zvočna gverila v uniformiranih belih oblačilih, s poslanstvom, da trančira, reinterpretira, vzorči in (de)konstruira zahodno popularno glasbo. Britanska peterica, ki je doma naletela na dober odziv, rada poskrbi za multimedijske predstave in različne »diverzantske« akcije, predvsem pa odstopa po tem, da v živo preigrava sveže stvaritve, objavljajo pa zgolj tiste, ki dopolnijo vsaj pet let. Bendov staž šteje skoraj trikrat toliko, do sedaj so zapustili triado plošč, zadnjo so lani poimenovali Ogadimma.

»Sounding like no-one yet reminding you of everything… sometimes at the same time.«

Poslednji album:
http://apatt.bandcamp.com/album/ogadimma

Splet:
– apatt.com
– apatt.bandcamp.com


ENTHEOGEN
(Jupitrov dol, Slovenija)

Pred približno štirimi leti sta trčila planetoida stonerskega MG Pistol Rock ter postrockovskega benda Imakandi in stalila vse razen kovinskega jedra. Rezultat je trdna inštrumentalna zlitina math/sludga ter metala. Po evoluciji, eroziji in gigabajtih organiziranega hrupa je četverka z lun odluščila zadostno količino materije za prvenec Moons Of Jupiter, ki bo kozmično luč ugledal predvidoma do konca leta.

Splet:
www.reverbnation.com/entheogenband
www.facebook.com/pages/Entheogen/70202543407

Povezani članki: