Arcade Fire pripravljajo nov album

Arcade Fire

Arcade Fire

Bobnar Jeremy Gara je v intervjuju za radijsko postajo CKCU iz Ottawe (kjer je bil v devetdesetih tudi sam glasbeni selektor) dejal, da so z Arcade Fire trenutno v studiu, kjer delajo na svojem novem albumu, ki bo nasledil The Suburbs iz leta 2010 .

Bend je sicer moral zapustiti svoj stari studio v cerkvi, ker se je jim je porušila streha, a so si za delo že izbrali nov prostor, ki ga dopolnjujejo medtem, ko se že ukvarjajo z novim materialom. Gara njihov trenutni proces deal opisuje takole: »Delamo tako, kot smo vedno. Vzeli smo si nekaj mesecev premora in pišemo pesmi. Sedaj smo večino časa v studiu in delamo, kar pač znamo. Zaprli smo vrata in že kako leto ne hodimo ven in ne počnemo ničesr drugega. Ne slikamo se in ne dajemo intervjujev, ustvarjamo glasbo, rastejo nam brade, živimo doma in skupaj hodimo ven le na večerje.«

A bobnar dodaja, da kljub vsej tej zagnanosti nimajo natančno določenega urnika, saj niso pod nikakršnim pritiskom založb ali menedžmenta, zato plošča napreduje počasi, a zanesljivo. Po bobnarjevih napovedih naj bi končni izdelek luč sveta zagledal proti koncu naslednjega leta.

Povezani članki: