Drugo poglavje The Canyon Observer

The Canyon Observer - Chapter II: These Binds Will Set You Free

Pri Kapa Records je izšel kratkometražni album Chapter II: These Binds Will Set You Free – drugo studijsko dejanje domače sludge zasedbe The Canyon Observer. 

Drugo poglavje v Ljubljani zasidrane peterice ponovno postreže s štirimi kompozicijami. Te so po oceni prvih poslušalcev bogatejše in manj predvidljive kot tiste na prvencu. Zasedba seveda ostaja v žanrskem prepletu sludga in dooma s post-rockovskimi zametki. Kompleksnejše ritme in atmosferična zvočna popotovanja je tokrat sooblikoval tudi najnovejši član zasedbe, Miloš, ki je prej izkušnje nabiral v težkokategornih zasedbah, kakršni sta Elodea in Entreat. Album je posnel eden aktivnejših prekmurskih snemalcev zvoka Plueg, za mastering pa je v rimskem studiu Locomotore poskrbel inženir Giuseppe Zaccaria.

 

Ob izidu albuma je nastal tudi videospot za skladbo Part IV: And Drift Away. 

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=fbdmLbO1RIo[/youtube]

 

Kljub temu, da je zasedba na oder prvič stopila sredi lanskega leta, gre za eno dejavnejših domačih koncertnih zasedb,  ki je poleg obilice domačih nastopov svoj pečat pustila tudi v tujini. V dobrem letu je nastopila tako v Srbiji, na Hrvaškem, v Makedoniji in v Bolgariji kot tudi v Avstriji, na Češkem, Slovaškem in na Madžarskem. Novembra pa se The Canyon Observer
znova odpravlja na pot – tokratnih šest koncertov se bo odvilo v Avstriji in v Nemčiji.


Album Chapter II: These Binds Will Set You Free:

http://kaparecords.bandcamp.com/album/chapter-ii-these-binds-will-set-you-free

Video z aprilske turneje:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=aMKqgnOualg&feature=plcp[/youtube]


WEB: http://www.youtube.com/watch?v=aMKqgnOualg&feature=plcp

Facebook: https://www.facebook.com/TheCanyonObserver

Povezani članki: