Film Led Zeppelin Celebration day tudi v kinematografih Planet Tuš

Led Zeppelin - Celebration day

10. decembra 2007 je skupina Led Zeppelin zavzela oder londonske O2 Arene in v čast svojega ljubega prijatelja in ustanovitelja glasbene založbe Atlantic Records – Ahmeta Erteguna odigrala nepozaben koncert. Več kot dve uri se je občinstvo napajalo z bluesom prepletenim rock’n’rollom, tipičnim zvokom skupine, koncert pa je že tistega dne postal del mozaika nepozabne legende enega od petih največjih rock bendov vseh časov.

16 pesmi iz njihove znamenite zbirke je odigrala skorajda originalna zasedba Led Zeppelin, saj se je ustanovnim članom Johnu Paulu Jonesu, Jimmy-u Page-u in Robertu Plantu pridružil sin njihovega pokojnega bobnarja Johna Bonhama, Jason Bonham, v repertoarju pa niso manjkale niti večne »Whole Lotta Love!«, »Rock And Roll«, »Kashmir« in »Stairway to heaven«.

Kar 20 milijonov ljudi se je zanimalo za vstopnice za koncert, na katerega so oboževalci čakali kar 27 let, odkar je skupina razpadla, a le 18.000 je bilo srečnežev, ki so prejeli vstopnice – te je bilo namreč mogoče dobiti le v posebnem globalnem žrebanju.

 

V prihajajočih dneh pa v gledališča in kinematografe prihaja film s koncerta Celebration day. Produkcijska hiša Omniverse Vision pripravlja 17. oktobra 2012 svetovno premiero filma na kar 1500 kinematografskih platnih v več kot 40-tih državah, tudi v Sloveniji. Projekcijam v teatrih bodo sledile premiere v Londonu, Los Angelesu, New Yorku in v ostalih večjih mestih, vstopnice so že na voljo tudi na spletni strani www.ledzeppelin.com, v Sloveniji pa na blagajnah kinodvoran Planet Tuš.

Film Celebration day bo pri založbi Swan Song/ Atlantic Records na voljo v več video in audio formatih od 19. novembra 2012 dalje.

 

Skupina Led Zeppelin, poleg tega, da še vedno žanje ogromno zanimanja pri oboževalcih, navdušuje tudi umetniško stroko, saj bodo člani skupine 2. decembra 2012 na gala dogodku v Washingtonu prejeli odlike Kennedyjevega centra uprizoritvenih umetnosti (Kennedy Center Honors), poleg rockerjev Led Zeppelin so letošnji prejemniki še blues glasbenik Buddy Guy, igralec in režiser Dustin Hoffman, komedijant in televizijski voditelj David Letterman, ter balerina Natalia Makarova.

 

V Sloveniji si bodo glasbeni sladokusci 17. oktobra 2012 ob 20 uri ekskluzivno v vseh kinematografih Planet Tuš lahko ogledali prvo javno predvajanje legendarnega koncerta.

 

Vstopnice poiščite na blagajnah kinodvoran:

Planet Tuš Celje

Planet Tuš Kranj

Planet Tuš Maribor

Planet Tuš Novo mesto

Planet Tuš Koper

 

LED ZEPPELIN: Celebration Day

Seznam skladb:

1. Good Times Bad Times
2. Ramble On
3. Black Dog
4. In My Time Of Dying
5. For Your Life
6. Trampled Under Foot
7. Nobody’s Fault But Mine
8. No Quarter
9. Since I’ve Been Loving You
10. Dazed And Confused
11. Stairway To Heaven
12. The Song Remains The Same
13. Misty Mountain Hop
14. Kashmir
15. Whole Lotta Love
16. Rock And Roll

 

Povezani članki: