Laibach: Kohle Ist Brot – Industrijska suita 200 metrov pod površjem zemlje

Laibach: Kohle Ist Brot

V petek, 19. oktobra, bo skupina Laibach ob 18:30 in ob 20:30 odigrala dva posebna koncerta  v velenjskem Muzeju premogovništva Slovenije. Prvič v zgodovini boLaibach nastopil v premogovniških rovih skoraj 200 metrov pod zemljo. Ob tej priliki bo skupina predstavila izbor svojih industrijskih skladb iz začetka 80-ih let prejšnjega stoletja.

Obiskovalci se bodo (v spremstvu organizatorjev) v globino spustili z najstarejšim še delujočim dvigalom v Sloveniji. Do mesta koncerta bo pot vodila tudi po najstarejši jamski progi v premogovniku Velenje. Koncert bo trajal približno 35 minut. Po koncertu bo v zunanjem delu jame igral Pihalni orkester Premogovnika Velenje, v prizivnici pa si bo čakajoča publika lahko ogledala tudi dokumentarni film o Laibachu ‘Zmaga pod soncem’ (1988), režiserja Gorana Gajića. V muzejskih prostorih na površju (Črna garderoba, Kopalnica in Bela garderoba) pa bo še vedno odprta tudi LAIBACH KUNST razstava, z naslovom GLÜCK AUF!

Cene vstopnic: 35 € in 45 €.

Število vstopnic je omejeno na 400 (200 na koncert).

Za več informacij in za rezervacijo vstopnice pokličite na 03 5870 997 ali pošljite elektronsko pošto na [email protected]

SREČNO!

http://muzej.rlv.si/si/

http://www.laibach.org/news

http://www.facebook.com/Laibach

Poiščite glasbo na:

http://www.dallasmusicshop.com/Search.aspx?pageID=0

Povezani članki: