Vikend čvrsto bijočih udarcev v Klubu K4!

Jutrišnji nastop na Kersnikovi.

ONEOHTRIX POINT NEVER (Brooklyn, NY) // 11.10.12

Brooklynčan Daniel Lopatin alias ONEOHTRIX POINT NEVER ustvarja senzualno elektronsko glasbo z globoko nostalgijo po preteklosti, podloženo z analogno ustvarjenimi zvoki in YouTube arheologijo. Lopatinovi melodični, a gosti kolaži sintetiziranih arpeggiov, pozabljenih samplov in surovih povezav z nojzom so postali eden temeljnih kamnov novega vala mlajših ustvarjalcev, ki si skozi prizmo kozmičnih pokrajin, plesne glasbe in navsezadnje tudi popa utirajo svež pogled v zvok prihodnosti. Daniel Lopatin ustvarja sublimno glasbo, ki zrcali razpršenost in kompleksnost sodobnega sveta skozi prav posebno perspektivo – in to tako, ki ji v svetu nojzerske ali ambientalne glasbe ni para. Svoj prvi nastop v Sloveniji, v Klubu K4, pa bo OPN kronal s posebno avdiovizualno predstavo, kar ta dogodek nedvomno uvršča med enega razburljivejših prihajajoče jeseni!

Soundcloud

Dogodek meseca oktobra!

SYNAPTIC :: AKIKO KIYAMA // 12.10.12

Vsakdo se rad zasuče ob čvrsto bijočih udarcih tevtonskega techna, a posebej nasladno se je jeguljasto zvijati pod vplivom morbidne kiborške koračnice iz dežele mang, kitolova in samurajev. Akiko Kiyama je snovalka techna, ki v času napne pajčevinasto vitke strukture ritma in jih obleče v industrijsko glazuro kovinskega zvena.  V tem labirintu bivajo zvočni artefakti, ki pojejo pesmi razkroja, zablode, praznine in disharmonije. Desetletje njenega ustvarjanja zaznamujejo izdaje na platformah Contexterrior, Op.disc, Safari electronique,Thema in Minus. Nekatere skladbe  so se prebile na Hawtinov tehnično ambiciozni mixtape DE-9: Transitions in epizodo mix-serije DJ-Kicks z Booka Shade. Vabljeni na dezorientirano uverturo Synaptic K4-sezone z domačo podporo čudaškega techna!

Obisk iz Libanona.

GUMITWIST 5.1 : MORPHOSIS (Delsin, Morphine Rec.) // 14.09.12

Gumitwist se vrača v kultno klet na Kersnikovi z gostovanjem enega najzanimivejših in najinovativnejših producentov zadnjih let, ki sliši na ime Morphosis! Rabih Beaini je bil dejaven na libanonski glasbeni sceni od leta 1990, kjer je vrtel po klubih in na radiu že od rosnega 14. leta dalje. Leta 1996 se je preselil v sosednjo Italijo, kjer je pričel z brušenjem svojih studijskih sposobnosti. Rezultat so bile številne izdaje pod različnimi nadimki, svoje mesto na elektronski sceni pa je zacementiral leta 2005, ko je odprl lastno založbo Morphine Records, za katero je posnel tudi prvi EP ‘Hunting’. Od tedaj se je redno pojavljal na playlistah najzanimivejših DJev,  posnel visoko čislane mikse za FACT in Mnml ssgs in izdal odlično sprejeti album ‘What Have We Learned’ na vsem dobro znani založbi Delsin Records, komade iz katerega so kasneje remiksali frajerji kot sta Marcel Dettmann in Newworldaquarium.

 

Povezani članki:

Značke: