Adam: “Alfa je začetek in konec”

Adam / foto: Jani Ugrin

Skupina Adam zaključuje poglavje svojega prvenca Alfa z naslovno pesmijo Alfa. V prihajajočih dneh bo omenjena pesem zajadrala tudi na radijske postaje, v slogu debitantske plošče jo bogati udaren ritem, značilna kitarska mistika Petra Dekleve in čustven glas Damirja Lisice. V besedilu pesmi se Adam kritično dotikajo sodobne družbe, ki jo ovijajo v tančico poetične lirike.

Plošča Alfa je Adamova spremljevalka od leta 2010, štirje glasbeniki pa so jo pospremili s serijo koncertov, imenovanih Alfaturneja, v okviru katere so odigrali več kot 60 koncertov. Alfaturneja se je odvijala po vseh večjih festivalih, kot so Schengenfest, Džafest, Rock Otočec, Pivo in cvetje, Majske igre, ipd. Ob tem pa so opravili tudi večino radijskih in televizijskih nastopov v oddajah namenjenih glasbi. Kot posebne nastope so Adam med drugimi omenili nastop na Društvu slovenskih pisateljev, italijanski festival Sounni nella notte v Firencah in pogosta sodelovanja različnimi glasbenimi gosti (The Tide, Društvo mrtvih pesnikov, …) ter koncerte, kjer so se spletle prijateljske vezi med njimi in glasbeniki iz bendov The Subways ter Gossip, ko so si delili odre.

Plošča Alfa, ki slovi po poglobljenih besedilih, sveži produkciji in domiselni uporabi nevsakdanjih instrumentov v rock glasbi, saj je na njej med drugimi slišati celo cerkvene orgle in pojočo žago bo po besedah članov zasedbe dobila svojega naslednika, pri katerem bodo vztrajali pri organskem zvoku, začinjenim z zdravo mero eksperimentiranja.

Posebnega premora za ustvarjanje si fantje iz skupine ne bodo jemali, saj so mnenja, da glasba do njih pride kar nekako sama od sebe, je pa nikakor ne jemljejo za samoumevno. Adam smo klasika na nevsakdanji način, so nam malo v šali malo zares zaupali glasbeniki.

 

Skladba “Alfa”:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=3r7aW_60ydk[/youtube]

 

 

– Alfa je album izvirnega rocka z mnogimi odličnimi melodijami in zvočnimi domislicami! (GLASNO)

– Alfa je nov mejnik v slovenskem glasbenem prostoru! (ROCKLINE , ****1/2)

– Alfa je temeljit in poglobljen izdelek, ki v velikem koraku presega domačo produkcijo! (SLOVENSKE NOVICE)

– Alfa je za vsakogar nekaj in vse za vse! (ŠTUDENTARIJA)

– Alfa izziva usodo! Koliko takšne glasbe je, na žalost poslušalcev, slišati na radijskih postajah, je jasno! (VIKEND MAGAZIN , ****)

– Alfa vsebuje kar nekaj res spodobnih komadov! (MLADINA , ****)

– Alfa vsebuje kar 18 kvalitetnih skladb. Danes je že dvanajsta reariteta, trinajsta pa že čudež! (VEČER)

– Posebnost Alfe je poleg sporočilnosti in minutaže tudi ekskluzivni ovitek! (ROCKONNET)

– Alfa je celota, odeta v presentljivo melodično pregrinjalo, ki služi za privlačen okvir izvrstnim besedilom. (PRIMORSKE NOVICE)

Povezani članki:

Značke: