Demolition Group v živo s ploščo Na Živo!

Demolition Group

Po več kot uspešni plošči Planet starcev, ki je izšla maja 2011 pri založbi Sintetic production, Demolitin Group tokrat prihajajo z novo, dvojno živo ploščo. Na Živo! Je prva živa plošča skupine Demolition group, ki še skoraj trideset let ustvarja na robu rocka in undergrounda in je gotovo ena od najbolj trdoživih in avtentičnih skupin  naše popularne glasbe. Nenehno eksperimentiranje, iskanje zvočnega izraza in vseskozi jasen odnos do aktualnega trenutka je kulminiralo v studijski plošči Planet Starcev, koncertna  plošča Na Živo! pa  je nastala kot dokumentarni posnetek zaključnega koncerta promocijske turneje v mariborskem klubu Štuk. Uradni izid plošče bo 21. novembra v mariborskem klubu Gustaf, ljubljanski publiki pa bo plošča predstavljena v klubu Menza na Metelkovi  30. novembra in 1. decembra.

Po skoraj 30 letih in več kot deset krat toliko odigranih koncertih, prihaja prva koncertna plošča Demolition Group. Dvojni album “Na živo”je v celoti posnet na zaključnem promocijskem koncertu Planeta starcev, decembra 2011 v mariborskem klubu ŠTUK. Plošča je dokumentarni posnetek skoraj dve-urnega koncerta in je narejena brez kakršnih koli nasnemavanj tako, kot je pri Demolition Group že v navadi, neposredno, surovo, do zadnje kaplje znoja, do zadnje kaplje krvi. Na dveh ploščkih so zbrane vse pesmi s Planeta starcev in večina evergrinov skupine. Gre za izjemno koncertno ploščo, ki ponovno dokazuje, da se Demolition Group najbolje počutijo na klubskih odrih.

Kot pravijo Demolition Group: “Koncerti so vedno bili in bodo naše najmočnejše orožje in smisel našega delovanja. Govorica Demolition Group je najbolj bridka neposredno, iz oči v oči. “Na živo” je zapis, dvournega soočenja  z našim zvestim občinstvom, v družnem ustvarjanju peklenske ekstaze prvinskega rock’n’roll obreda in obenem poklon vsem našim fanom ”.

Po nekajmesečnem premoru se Demolition Group ponovno vračajo na koncertne odre slovenskih klubov, kjer bodo predstavljali nov dvojni CD in sicer 21.novembra v mariborskem klubu Gustaf, 30. novembra in 01. decembra v klubu Menza na Metelkovi. Vsi obiskovalci omenjenih koncertov bodo dobili CD Na živo! brezplačno.

Abum je tudi tokrat izšel pri založbi Sintetic production, grafično podobo albuma je prispeval oblikovalski studio Ajax. Predstavitev albuma je podprta s “studijskim” videospotom pesmi Gospodar, Saša Podgorška in Ake Bojić.

 

Povezani članki: