Devin Townsend z novim videospotom

Devin Townsend

Septembra je glasbeni genij in virtuoz Devin Townsend objavil svoj 15. studijski album z naslovom Epicloud ter njegov izid pospremil z sloganom »To je epsko, to je glasno, to je Epicloud« (It’s Epic, It’s Loud, It’s Epicloud).

Za skladbo Lucky Animals s tega albuma je ravokar luč sveta ugledal videospot, ki je nastal s kombinacijo video posnetkov Devinovih fanov iz celega sveta. Fani so namreč Devinu poslali približno 150 video posnetkov, od katerih jih je bilo 130 tudi uporabljenih v tem videospotu (nekateri so odpadli zaradi kvalitete, drugi zaradi pravnih vprašanj).

RETINAL CIRCUS – DVD izdaja načrtovana za leto 2013 je bila posneta v razprodanem Roundhouseu v Londonu

Devin Townsend je 27. oktobra v prepolni dvorani Roadhouse v Londonu na več kot tri urnem nastopu predstavil celotno kariero. Steve Vai je bil narator večera na treh velikih zaslonih. V spremstvu so se pojavili Baby-Ziltroid, Jed Simon, Anneke Van Giersbergen in še nekateri. Tisti, ki se tega spektakla niste udeležili in tudi izpustili priložnost, da si vse skupaj ogledate preko live-streaminga, se boste razveselili novice, da bo v letu 2013 posnetek tega nepozabnega večera dostopen na DVDju in Blu-Rayu.

Devin je trenutno na turneji s Fear Factory, v sklopu katere se bodo 30.11. ustavili v ljubljanskem Kino Šiška. Vstopnice si po predprodajni ceni 25€ lahko zagotovite pri Eventimu ali On Parole.

DEVIN TOWNSEND PROJECT – Lucky Animals

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=V7xi6Yt36u8&feature=player_embedded[/youtube]

Povezani članki:

Značke: