KAPA Records predstavlja RAANE

RAANE

Izšel je dvojni digitalni singl domačega producenta Žige Rangusa, ki sliši na ime RAANE. Pod tem vzdevkom je to pravzaprav njegov prvi samostojni glasbeni korak, pa čeprav smo ga lahko slišali in videli v raznovrstnih zasedbah kakršne so Intimn Frizurn, Joko Ono in BAST kolektiv. Kot je pisana njegova zgodovina, sta tudi novi skladbi precej žanrsko neulovljivi. Sam pravi, da gre za njegovo videnje duba, pa čeprav bi ga lahko povezovali tudi z aktualno elektroniko, ki se rada poslužuje barvitih vokalov, neskončnih odmevov in donečih basovskih linij.  Singla zaznamuje izbor različnih glasbenih gostov.

Prvo skladbo – Ko z debili rajam, je s svojim vokalom, ki se giblje vse od RnB-jevskih vod do utapljajočih krikov, začinil Jaka Burger (Corkscrew, Los Ventilos …). Pianino je odigral Miha Renčelj, hi-hat Igor Iskra, besedilo pa je posodil Bojan Tomažič – sicer je pred leti izšlo tudi v zbirki besedil glasbene skupine CZD (Center za dehumanizacijo) naslovljeni Prvi člen.

Drugo skladbo – Transpires In Space And Time zaznamuje vokal Severe Gjurin, ki je tokrat nasekljan in prepleten s ponavljajočimi odmevi. Kontrabas je odigral Žiga Kranjc.

Za mastering albuma je poskrbel Neven Smolčič, naslovnico pa je oblikoval Mark Divjak (M7 Grafiks).

RAANE – dvojni singl (Ko z debili rajam/Transpires In Space And Time):
http://kaparecords.bandcamp.com/album/raane
WEB: http://raanedub.tumblr.com/
SOUNDCLOUD: http://soundcloud.com/raane
FACEBOOK: https://www.facebook.com/raane9

Za singla sta nastala tudi internetna videa:
RAANE – Ko z debili rajam
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=hXrwuuuISTA[/youtube]
RAANE – Transpires In Space And Time
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=DZLYZfTmJvg[/youtube]

Povezani članki:

Značke: ,