Privid™: Icarus Down z novim videospotom

Icarus Down

Skupina Icarus Down se je zbrala leta 2004 z željo po resnem delu z glasbo. Sprehajanje med glasbenimi stili je skupino prepričalo, da mej ni in tako so neobremenjeno iskali svojo glasbeno nišo – biti drugačen na čuden, a dober način. Njihov cilj pa je bila žanrsko sveža, brezkompromisna in atmosferska glasba, z eno omejitvijo: kvaliteta. Današnjo podobo je skupina dobila leta 2006 s pridružitvijo kitarista Alana Jančiča in bobnarja Jake Tavša. V tem obdobju se je skupina predstavljala predvsem s koncerti po slovenskih klubih, festivalih in natečajih za neuveljavljene skupine, s čimer si je počasi a pridno pridobivala poslušalce po celi Sloveniji, hkrati pa so posneli tudi Demo CD, z desetimi komadi, ki so ga kot promocijski material delili občinstvu na koncertih. Leto kasneje (2006) je bil v studiu posnet EP z naslovom Soundtrack Of A Weekend, ki se je predstavil širši populaciji z animiranim videospotom za pesem Push Me…  And I’ll Let You, ki ga je izdelala kar skupina sama. V poletju 2007 se je skupina zopet podala v studio z namenom, da posnamejo prvenec, ki bo brezkompromisen in svež. Z neskončnim naslovom Contortions, Mood Swings And The Inevitable Decay Of Relationships album vsebuje 13 novih pesmi in se s stilsko neopredeljivo glasbo naslanja na mitologijo Ikarjevega pobega. Z besedili pa opisuje življenjske trenutke vseh nas. Poleti 2008 se je skupina zopet podala v studio in se lotila projekta The Burning Water Project – trojni album, ki je namenjen prostem prenosu preko spleta. Prvi, akustični album A N A L O G vsebuje 12 pesmi, ki so akustične predelave nekaterih komadov z demo CD-ja, EP-ja Soundtrack Of A Weekend in prvenca Contortions, Mood Swings And The Inevitable Decay Of Relationships. Na uradni spletni strani je nato skupina izdala D I G I T A L. Album z novimi elektronskimi deli, stilsko podobnim tistim iz prvenca, a se podajo v globlje elektro vode ambientalnih in hrupnih sintetizatorjev zvoka, zlomljenih ritmov. Digitalno hladna ali zavajajoča sekvencirana dela, ki se približajo akustični strani in s tem povežejo nezdružljivo v celoto.

Po kratkem premoru in odhodu pevca Jerneja Jevševarja je skupina začela delati nov album v letu 2011 z novim članom Tomažem Mihelcem na vokalih. Nov material predstavlja nov mejnik skupine z vedno se razvijajočim zvokom, ki se prepleta med alternativnim ter indie rockom. Počasi se obetajo koncerti in predstavitev svežega materiala tudi v živo. Skupina je zaključila tudi s snemanjem prvega »singla« s prihajajočega albuma. V jeseni se je skupina odločila, da za »single« posname tudi videospot, ki bo predstavljal ne samo glasbo, ampak tudi skupno željo po estetskem vendar vseeno alternativnem ustvarjanju v obliki videa.

Skupina je za svež video Youth And The Claw poskrbela sama, kot pa je povedal Domen Učakar, so pri tem skušali ujeti estetiko med svetlobo in temo, ter pokazati performans spot na čimbolj svež način. Ob tem še dodaja: “Single smo posneli, zmiksali in masterizirali sami, največji del pri tem pa je opravil bobnar Jaka Tavš. Sam komad je nova smernica v delu Icarus Down. Želeli smo ohraniti ostrino in maso zvoka ter se stilsko preroditi in izkoristiti žametnost Tomaževega vokala, ki je nadomestil prejšnjega pevca.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=bizYQ7vDSMQ[/youtube]

Povezani članki:

Značke: