The Canyon Observer – Chapter II: These Binds Will Set You Free

The Canyon Observer - Chapter II: These Binds Will Set You Free!

2012, Kapa Records

As We Surrender To Lust And The Pleasure Of Pain, We Can Descend Into The Unknown And Drift Away.

Pepelka ni več le mična pravljična deklina, ki na kolenih drgne stopnišče in sanja o princu. Preselila se je v realen svet. Še vedno je na kolenih, a sedaj ne drgne več stopnic. Njena usoda je pahnjena v vrtinec prodajanja lastnega telesa. Užitek, prepovedan sad, potop v neznano. Princa na konju ni več, dobra vila ji je pričala drugačno usodo, sedaj ji užitek predstavlja sladka zadetost, čarobna palčka je sedaj v obliki umazane igle. Stekleni čeveljčki so zapackani in počeni. Happy end? Potovanje v neznano, cilja ni. Začaran krog. Takšna je realnost. Z vsakim momentom je deklica manjša in manjša, stekleni čeveljčki so počili, ji porezali noge in prišel je čas, da še zadnjič poseže po kristalnem princu. Bye, bye Pepelka.

Glasba od The Canyon Observer te ne odpelje v romantično iskanje neznanih planetov, ampak te potisne v realnost, grdo, nesrečno, brezizhodno. Začutiš cmok v grlu in si želiš kričati, kako naj se cel svet jebe, da naj nas končno zadane zablodeli asteroid, da naj nas Sonce vzame v svoj peklenski objem, želimo si konca. V kožo si zabadamo rjaste žeblje in moledujemo za izhod, sladka bol in pekoče solze. Čemu vse to? Poželenje, užitek, ljubezen, bolečina, prvinske dobrote, ki nas pahnejo v ognjene zublje strastnega pekla. Šibek človek, ki išče bližnjice, nato pa moleduje za odrešitev. Tehnikalije? Zasedba je nedavno zamenjala člana, pridobila je kitarista Miloša, ki je izkušnje nabiral v zasedbah Elodea in Entreat. Album je bil posnet v Beltincih pri Plueg-u, mastering, je delo rimskega studia Locomotore, pod taktirko Giuseppeja Zaccariaja. Zvok na albumu še vedno domuje v sludge in doom atmosferah. Post rock se je sicer malenkostno izgubil, a s tem album ni nič izgubil, le pridobil na čvrstosti, mikavnosti in dodelanosti.

Zasedba je s svojimi štirimi novimi kompozicijami nadaljevala nit prvega albuma The Current of Her Ocean Brings Me to My Knees, a mu dodala pridih brezizhodnosti, album je težji, ritmika deluje kompaktnejša, atmosfera pa je še dodatno tragična in srce stiskajoča.  Obsojenec na električni stol bi si izbral ta album, da ga pospremi na večno pot. Temačno, tragično, neprijetno? Mogoče. A tako zelo privlačno za uho, hipnotično. Prepovedan sad, katerega je treba zaužiti znova in znova. Rešitve ni na vidiku, a Pepelkine zavezane noge vseeno tiho upajo na nož, ki bi odrezal vrvi (ali pa morebiti zarezal kam drugam?).  Potopite se v vonj in drhtenje seksa, bolečine, ljubezni in smrti, sladko bo! Chapter II: These Binds Will Set You Free!

 

Branka Resnik

The Canyon Observer – Part IV: And Drift Away
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=fbdmLbO1RIo[/youtube]


 

Povezani članki: