Lollobrigidina Pilula za dober žur

Lollobrigida

Ljubljana / Channel Zero
13. 12. 2012

V četrtek zvečer je Lollobrigida na svoji mali turneji Ljubljana – Zagreb – Beograd obiskala Channel Zero na Metelkovi. Za vse, ki jim niso tuje elektro-pop-disko-punk melodije skupine, ki vedno ponudi zvrhano mero pozitivne energije, je bil obisk obvezen. In čeprav niso ponudili nobenih presežkov, so kot vedno razplesali zbrano množico.

Ida Prester, karizmatična pevka in vodja skupine, ter Petra Cigoj drugi vokal, predstavljata hrvaški del skupine. S svojim živahnim nastopom in nenehnim koketiranjem s publiko ustvarjata naelektreno vzdušje polno seksapila. Pri tem je treba poudariti, da je bila, ko sem nazadnje videl njihov koncert pred kakim letom v Medvodah, pevka Petra globoko v nosečnosti in je bil to njen prvi koncert po porodu. Glede na njeno formo tega sploh ni bilo opaziti. Se je pa Ida večkrat pošalila na račun njenih povečanih prsi in srečnež iz prve vrste se je lahko tudi prepričal, da so pristne. Drugi del skupine sestavljajo prekmurski dečki, Kleemar na klaviaturah, Jernej Šavel na bas kitari, Marko Turkalj na kitari in Levi na bobnih, ki skrbijo za glasbeno podlago. Skupina je res odlično uigrana, a zvok je bil za moj okus na trenutke kar preveč pop. Predvsem v primerjavi z nekaterimi prejšnjimi koncerti, z začetka njihovega ustvarjanja, ko je bil zvok bolj punkerski.

Skozi pesmi Volim te, Moj dečko je gej, Bivša cura, Kompjuter, Sex on TV, Sex on the Radio … so se sprehodili v dobri uri in nam ponudili še (pre)kratek bis. Precej mlada publika je poznala večino komadov in so glasno sodelovali z bandom, tudi ob priredbi legendarnega komada Zdravka Ćoliča Pusti modu, čeprav je verjetno večina obiskovalcev mislila, da je pesem njihova. Na koncu je publika zahtevala še pesem Sex mi je dosadan in pevka Ida je v smehu rekla, da edino v Sloveniji zahtevajo ta komad.

Na koncu lahko rečem le, da je Lollobridgida skupina, ki vedno naredi dober žur in čeprav morda niste njihov oboževalec, je njihov koncert dobra “Pilula” za pozitivno vzdušje.

Tekst: Miha Šalej
Foto: Tjaša Janovljak

 

 

Povezani članki:

Značke: ,