Najavljamo SEEROCK FESTIVAL 2013

Seerock festival 2013

Med 21. in 22. junijem 2013 se bo v bližini Gradca dogodila rock metal fešta, s samimi velikimi imeni – Iron Maiden, Motörhead, Slayer, Stone Sour, Oomph, Ghost, Eisbrecher, Marrok in Rohstoff, obljubljajo pa še več imen.

Iron Maiden veljajo za ene izmed najuspešnejših heavy metal skupin v zgodovini. Prodali so več kot 85 milijonov plošč po vsem svetu. V vsej svoji karieri je bend v živo nastopil krepko preko dvatisoč krat. Ne moremo pa niti  mimo Eddieja, njihove maskote.

Motörhead so britanska heavy metal skupina, ustanovljena leta 1975. Vodja skupine Motörhead Lemmy Kilmister je zasedbo najprej poimenoval Bastard, vendar so mu rekli, da s tem imenom ne bo nič dosegel. Zato je dobila ime Motörhead, tako je bilo namreč naslov zadnji skladbi, ki jo je Lemmy napisal za Hawkwind,  skupina v kateri je deloval pred Motorheadi. Nepopustljivi Angleži, predstavniki najbolj surove različice rock’n’rolla, legendarni trio z nesmrtnim Lemmyjem Kilmistrom – enim od utemeljiteljev rock kulture.

Slayer je štiričlanska ameriška thrash metal skupina iz Kalifornije. Delujejo že od leta 1982 in so v svoji zvrsti med najboljšimi izvajalci, ob boku drugim glasbenim skupinam kot so Metallica, Anthrax in Megadeth. Zaradi skrivnostnega imidža in govoric o spogledovanju z nacizmom in satanizmom so poželi enako mero zgražanja kot občudovanja. Začeli so s preigravanjem uspešnic skupin Iron Maiden in Judas Priest, a so kmalu presedlali na lastne skladbe, ki so na njihove brutalne koncerte začele pritegovati vse večje število poslušalcev. Njihov album Reign in blood (1986) jih je ustoličil med nesmrtne. S slovesom ene najbolj ekstremnih skupin na svetu so prihajajoči albumi (South of Heaven, Season in the Abyss in koncertni Decade of Aggression) kazali solidno formo in na račun zdaj večje fanovske baze dosegli tudi dobre prodajne številke.

Stone Sour je ameriški hard rock band, ki ga vodi  Corey Taylor. Eden današnjih največjih rock zvezdnikov, sicer tudi vokalist zasedbe Slipknot. Band, ki je že dosegel multi-platinasto naklado in dobil Grammya.

Območje jezera Schwarzl pa bo poleg uživanja v glasbi, ponudil še občutek počitnic, nič ni boljše kot rock na prostem, kateri sledi sprostitev na plaži jezera Schwarzl. Zraven je še adrenalinski park, dvorana za paintball, potapljanje. In, če želite občutiti adrenalin, poskusite še Guerilla zip line. Plus smučanje na vodi ter wakeboarding. Dolgčas ne bo!

petkovi nastopi:
Iron Maiden
Stone Sour
Ghost
Marrok

sobotni nastopi:
Motörhead
Slayer
Eisbrecher
Oomph
Rohstoff

Vstopnice že na voljo na OE Tickets.

Koncerti.net pa je pripravil tudi aranžmaje (eno in dvodnevne).

Več informacij na uradni spletni strani ali na Facebooku.

 

Iron Maiden – Run To The Hills

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=geHLdg_VNww[/youtube]

Motörhead – Ace Of Spades

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=1iwC2QljLn4[/youtube]

Slayer – Raining Blood

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=QgpzLUCY0rU[/youtube]

Stone Sour – Inhale

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=7NHz3Koj7o0[/youtube]

Povezani članki: