Praznik rocknrola – Demolition Group na živo!

Demolition Group

Ljubljana / Menza pri koritu
30.11.2012

V senci protestov, a krepko v protestniškem duhu, se je zgodil praznik rocknrola. Dolgoletni fani skupine smo ob novici, da so Demolition Group posneli koncert in izdali svojo prvo live plato, zastrigli z ušesi. Po skoraj tridesetih letih delovanja smo dočakali dvojni album Na živo, ki je bil v celoti posnet na zaključnem promocijskem koncertu Planeta starcev, decembra 2011 v mariborskem klubu ŠTUK. Na plošči je posnetek skoraj dve-urnega koncerta brez nasnemavanj, torej neposredno in brez zadržkov, ravno tako kot smo jih vajeni. Uradni izid plošče se je zgodil 21. novembra v mariborskem klubu Gustaf, naslednja postaja pa je bila ljubljanska Menza, v dvojni izdaji.

Natanko leto dni za tem (dva dni manj, če smo natančnejši), ko so na istem mestu predstavljali zadnjo plato, smo v Menzi prisostvovali predstavitvi Na živo. Če so nam lansko leto dokazovali, da še niso za dom za ostarele in smo si po koncu zaželeli kvečjemu več takih starcev, lahko letos hvalo nadaljujemo. Hočemo še več starcev, neutrudnih, energičnih, glasnih, ki svojo energijo širijo med mlade po letih ali duhu. Doza energije, perfekcije in bogatih zvočnih kulis, ki nas je v dveinpolurnem koncertu držala na nogah, je bila pravzaprav pričakovana. Kot je vino boljše z leti, prav taki so Demolišni. Njihova volja ostaja močna, ideje na mestu, glasba pa zori.

Repertoar sicer ni postregel z večjimi presenečenji, slišali smo lahko vse komade s Planeta starcev in zbirko hitičev preteklih dekad (Neovangelij, Dež, Amerika, Mesečina, Daf, U tvojim očima, Gram, Japanci, Crackhead, Zucco, Nirvana, Swing …), podobna je tudi kompozicija novega cedeja. Tudi nabita Menza ni bila presenečenje, edino presenečenje je bilo dejstvo, da je Goran obdržal majico tekom celega koncerta. Obiskovalci si bodo večer zapomnili še po tem, da so za 10 €, kolikor je znašala vstopnina, dobili – poleg kvalitetne doze rockenrola – še novo izdani CD. Koncert so začeli z naslovnim komadom Neovangelija in ga v četrtem bisu z Ognjem z istega albuma sklenili. Poslovili so se z besedami: »Upamo, da danes ni konec srečnega sveta in začetek fašistične diktature v Sloveniji!«

Tekst: Tjaša Janovljak
Foto: Matevž Pirnat

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=6PxiK8XMdPM[/youtube]

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=PnBRoFwaz0s[/youtube]

 


 

Povezani članki: