Z Moveknowledgement na konec sveta

N'toko, Moveknowledgement

Ljubljana / Channel 0
20.12.2012

Četudi ste eden tistih, ki so pričakovali konec sveta ali pa ste eden teh, ki so si potiho želeli apokalipso ali vsaj katarzični moment, ki naj bi prinesel tako želene spremembe, bi bil obisk Ch0 minuli četrtek dobra odločitev. V zadnji uri pred t.i. sodnim dnevom bi vas spiritualno napolnili  Moveknowledgement.

V želji po klubskem nastopu se je skupina vrnila na majhen oder Ch0 in nam pripravila udarni,  pravi klubski šus. Začeli so z edino priredbo, Breed, narejeno za dvajseto obletnico albuma Nevermind in nadaljevali v enako energični maniri avtorskih del. Prehajanje med različnimi žanri je sila tekoče, iz kitarskega žaganja v surovo okolje hiphopa in takoj zatem ali pa vzporedno se iz nižin dvigne dub linija. Slišali smo lahko večino skladb obeh zadnjih albumov (Listen To Nebukadnezar in Pumpdown!!!), predstavili so tudi nov komad obogaten s cingljanjem tamburina. I am on it je bil sprejet z aplavzom in glasnim odobravanjem. Tudi sicer je publika vidno uživala predano muziciranje, ki ga je ustvarjala peterica. Klub je bil lepo zapolnjen, a vseeno omogočal svobodno gruvanje.

Dobri uri rednega dela je sledil prvi bis, po obeh izjemnih, skoraj apokaliptičnih Pump Down in Electric Manland pa so Moveknowledgement vseeno stopili še enkrat na oder. Nekaj minut po začetku famoznega petka 21. decembra 2012 se je koncert – po uri in pol – zaključil.

Tekst: Tjaša Janovljak
Foto: Matevž Pirnat

Povezani članki: