Festival Metaldays še ni končal z imeni

Metaldays

Tokrat bo festival razveselil privržence ekstremnejših zvrsti metala. Najavljajo namreč islandske eksperimentalce  Sólstafir, ki bodo razveselili vse, ki radi pogledajo čez meje metala. Znotraj teh meja ostajajo Anaal Nathrakh, ki pa zato podajajo novo definicijo ekstema. Pripravite se na kaos!  Ekstremne razmere zahtevajo ekstremne odzive, zato s ponosom najavljajo tudi Brutal Truth. Da se bo pa privržencem najglasnejše zvrsti metala še bolj smejalo, so dodali še Exhumed in The Rotted. Slovenske barve bodo branili goriški noiserji Extreme Smoke 57 in ljubljanski elektro norci Neurotech. Tisti, ki ne pozabijo na dobri stari rock, se lahko sprostijo ob Spitfire. Potrjeni pa so tudi  Mouth Of The Architect, novo, vzpenjajoče ime sludge/post scene.

SÓLSTAFIR – Ledeni možje prežijo na vas! Če ne prej, vas bodo ujeli v trenutku, ko bodo oder METALDAYS festivala zasedli epski rockerji iz severa Islandije! Navdihnjen s strastno duhovnostjo in močjo volje kvartet iz Reykjavíka pokosi vse pred sabo s svojimi nordijskimi rock izstrelki, ki se zarežejo globoko v meso in z izjemno hladnostjo zaledenijo svet. Kljub poletni vročini Slovenije se nikar ne pozabite zaščititi pred jekleno hladnim SÓLSTAFIR zvokom.

ANAAL NATHRAKH je britanski black/death metal duet, ki pozornost privlači zaradi svojega unikatnega stila, mešanice žanrov, ki se zdi v današnjem času precej nekovencialna. Nobena druga black metalu zaprisežena metal zasedba ni uspela združiti black metala v norveški maniri s super brutalnim gindcorom tako virtuozno, sveže in kreativno. Morilski albumi “The Codex Necro”, “Domine Non Es Dignus” and “Eschaton” so skupini, ki je bila prvotno zamišljena kot studijski projekt, končno prinesli status, kateremu se ne da oporekati. Zdaj se ANAAL NATHRAKH pripravljajo, da napadejo METALDAYS festival.

Kultno, še bolj kultno, BRUTAL TRUTH! Lgendarni grindcore vojščaki iz New Yorka prpravljajo popolno uničenje METALDAYS festivala. Kevin Sharp, Erik Burke, Dan Liker in Richard Hoak bodo zažgali s svojimi grindcore klasikami, ki vedno znova preprosto ubijajo! Podajte se na to morilsko popotovanje, ki je skoraj toliko nostalgično, kot uničujoče. Grind it down!

No guts no glory! Ta moto imejte v svojih srcih, ko bodo ameriški gore grinderji EXHUMED v vse tihe kotičke festivala prinesli kaos in uničenje. Nezmotljivi izstrelki grinda, združeni s peklenskim death metalom v najbolj brutalni maniri, bodo zaradi te nore zasedbe dali od sebe le najboljše. Bodite prepričani, da to poletno klanje na METALDAYS festivalu prinaša 100% zabavo, tako, kakršna je zagotovljena pri 100% gore metalu.

Za gore grind in brutal death metal vse do bridkega konca skrbijo britanski norci THE ROTTED, nekoč znani pod imenom Gorerotted. Ta zmešana druščina enostavno uničuje vse pred seboj z nasilnim, a modernim zvočnim peklom, ki pobije vse in vsakogar, ki se upre svetišču, imenovanemu Grind. Ljubitelji grindcora se lahko veselijo svojega raja na zemlji na METALDAYS 2013. THE ROTTED bodo ubijali, dokler ne ostane ničesar več!

Privrženci zasedb kot so Neurosis, Isis in Cult Of Luna pozor! MOUTH OF THE ARCHITECT je nova, več kot zanimiva zesedba na obzorju sludge/post metala, ki vašim čutom postreže s sofisticiranimi atmosferičnimi zvoki. Ameriški kvintet impresivno podaja inovativne melodije, zaigrane na najvišjem nivoju.  Brez dvoma bodo MOTA zelo posebna poslastica na METALDAYS festivalu.

Rock’n’Roll, baby! V zraku je postan vonj bencina in prižganih motorjev. Umazani malopridneži SPITFIRE vas na METALDAYS festivalu vabijo na smrtonosno in pošastno potovanje čez polja čistega rocka. Z veliko ljubezni do rockerskega stila življenja ti Nemci kombinirajo hard rock, surov metal, plesen rockabilly in veličasten južnaški rock. Poiščite si zatočišče, ko bo na METALDAYS zaživel ta nevaren ples!

Za imenom NEUROTECH se skriva samo ena oseba, imenovana Wulf, ki skrbi za eksravagaco in inovativnost znotraj domače scene. Kot producent in skladatelj neobremenjeno združuje veliko glasbenih stilov. Tako NEUROTECH vključuje metal, elektroniko, future-pop, neo-klasiko, kot tudi fuse in new age elemente. Med vašimi počitnicami v poletju 2013 vas čaka ta zelo posebna glasbena izkušnja.

Glasbeni meni, ki nam ga postrežejo ti ljubitelji Napalm Death in kaosa, nikakor ni lahko prebavljiv. EXTREME SMOKE 57 igrajo noise core, pri čemer ne zanikajo garjave punk drže. Opolzko, dominantno in neolikano bo ta drhal spuščena na METALDAYS 2013.

Ostale informacije na www.metaldays.net

Potrjene skupine:

IN FLAMES
SONATA ARCTICA
MAYHEM
OVERKILL
MESHUGGAH
SOILWORK
ENSIFERUM
SUBWAY TO SALLY
MY DYING BRIDE
POWERWOLF
IHSAHN
TURISAS
PRIMORDIAL
UNLEASHED
CANDLEMASS
PENTAGRAM
LEGION OF THE DAMNED
SÓLSTAFIR
ENSLAVED
ONSLAUGHT
AURA NOIR
TSJUDER
SHINING
ORANGE GOBLIN
ANAAL NATHRAKH
LOCK UP
BRUTAL TRUTH
EXHUMED
SVART CROWN
LEPROUS
GRAVEWORM
TORCHE
MUSTASCH
EMERGENCY GATE
THE ROTTED
MOUTH OF THE ARCHITECT
COLD SNAP
KISSIN´DYNAMITE
NIGHTMARE
SPITFIRE
CRIPPER
STEEL ENGRAVED
BLIKSEM
META-STASIS
OTARGOS
BLOODSHOT DAWN
4ARM
ATTICK DEMONS
NYA
INCINERY
ARSEA
REST IN FEAR
DARK SALVATION
HERFST
PARASOL CARAVAN
NEUROTECH
EXTREME SMOKE 57

Povezani članki:

Značke: