Video dneva za vas izbirata Drago Ivanuša in Enos Kugle

Drago Ivanuša & Enos Kugler

Harmonikar Drago Ivanuša ter bobnar Enos Kugler sta oba priznana domača glasbenika. Prvega poznamo predvsem po njegovi filmski glasbi (V leru, Kruh in mleko, Ruševine, Cirkus fantasticus …) in glasbi za gledališče (več kot sto predstav – režiserji in koreografi Dušan Jovanović, Sebastijan Horvat, Iztok Kovač, Meta Hočevar …), medtem ko je Enos Kugler aktiven član zasedb Fake Orchestra in Sekou Kouyate Experience.

Duo v torek v okviru Cankarjevih torkov nastopa v Klubu CD s projektom Whitman. 
Walt Whitman je ameriški pesnik 19. stoletja, ki je s vojim delom revolucionarno zaznamoval ameriško in svetovno književnost. Velja za začetnika moderne poezije, ki je močno vplivala na poznejše ustvarjalce, med drugim beatniško generacijo avtorjev sredi 20. stoletja.

Ivanuša & Kugler postavljata Whitmana v središče svoje glasbe, igrata se z besedami, ki jih Ivanuša reproducira s pomočjo Midi harmonike, z ritmi in za Whitmana tako značilnimi naštevanji. V 21. stoletju se civilizacija vrača k duhovnosti, po koncu sveta se začenja nov svet in Whitmanova poezija z glasbo dua Ivanuša & Kugler je pravi uvod v to.

Pred tem, medtem in potem pa videospoti po njuni izbiti!

Povezani članki: