Werefox – I am Memory

Werefox – I am Memory

2013, God Bless This Mess Records

Z besedami »I Am Memory … you better come and rescue me …« se začne prvenec I Am Memory prekmurske zasedbe Werefox. Bere in sliši se, kot da bi se želeli osvoboditi spominov, ki so si jih pridelali s predhodniki lisicodlakinje, ampak izdelek jasno izpostavlja dejstvo, da so le-ti zgolj interakcija s svetom. I Am Memory pomeni izziv in začetek ustvarjanja novih spominov. Pomeni kolektivno meditacijo, ki v malo manj kot 60 minut trajajočo zgodbo niza segmente enajstih pesmi, ki preko ljubezenske tematike nagovarjajo neposredno.

Izdelek se začne z udarno The Redneck Genius Story, ki napove osnovno razpoloženje. V strukturnem smislu prevladuje surova energija, ki se pojavi tudi v zasanjanih in hipnotičnih melodijah, ne da bi spremenila bistvo. Besedila v angleščini zvenijo pristno in zdi se, da lahkotnost izražanja doprinese k glamurju in iskrenosti. Prvi vtis je pomemben in zanj je smiselno vpeljati gosta. Werefox se pri skladbi The Boy In Me, The Girl In You pridruži Scott McCloud, član zasedbe Girls Against Boys, ki s svojim privlačnim glasom ustvari primerno konfrontacijo spolov. I Am Memory je posnetek vznemirjenja in svobode današnjega časa, je zmes popa v najbolj nečisti obliki, kreativnega art rocka in klasičnega indie rocka. Werefox v roko, ki hrani, ne ugriznejo. Pripravljeni so na to, da jim ceno postavijo poslušalci, album pa je z interneta mogoče prenesti tudi brezplačno.

Indie rock je sredi 80. let prejšnjega stoletja veljal za divjo in nenavadno subkulturo, ki je živela v senci korporativnega rocka, danes pa je v marsikateri različici že kompatibilen z okusom mainstreama. V primeru Werefox se to kaže zgolj v izredni poslušljivosti izdelka, I Am Memory pa je prvi dražljaj v začetku ustvarjanja novih spominov.

Kaja Jezernik

 

Povezani članki:

Značke: ,