»A si tudi ti prišla v spalnico?«

Valentino Kanzyani

Colours: VALENTINO KANZYANI

Ljubljana / Klub K4
7. 2. 2013
Vstopnina: do 24h: 9 €, po 24h: 11 €

V četrtek, dan pred kulturnim praznikom, nas je v Klubu K4 s svojo izvrstno elektronsko  glasbo razvajal Valentino Kanzyani.  Slovenski DJ svetovnega kova, ki  svoje party privržence vsake toliko razveseli s svojo navzočnostjo na slovenskih tleh.  In seveda tudi ta dan nam je postregel z vrhunsko obarvanimi techno zvoki, ki so nas popeljali v ekstaze.

Ura je bila nekaj čez polnoč, ko sem se na mrzli večer odpravila proti Klubu K4. Priznam, da je že nekaj časa minilo, odkar so moje noge plesale po plesišču K4. Zato je moje navdušenje bilo še večje, ko sem dobila možnost, da odprem letošnjo klubsko sezono s super poslastico. Valentino Kanzyani le tu in tam obišče Slovenijo, zaradi česar so njegovi nastopi še toliko bolj zaželjeni. Kljub temu, da je na isti dan Ljubljano obiskal še en slovenski DJ svetovnega merila, je vrsta pred Štirko obetala veliko. Čakanje me ni motilo, saj smo se hitro premikali proti vhodu. Prav tako moram pohvaliti dobro delo varnostnikov, ki so pridno preverjali osebne dokumente, množica čakajočih pa se prav nič ni pritoževala nad čakalno vrsto, saj smo bili že vsi v veselem pričakovanju in za takšen dogodek je bilo vredno tudi malo potrpeti na mrazu.

Pri vstopu sem bila pozitivno presenečena nad množico ljudi, ki so se že veselo zibali na plesišču. Eni malo bolj »veseli«, drugi malo manj. Tudi ta večer so nam organizatorji ponudili izbor med Main in Small Floor-om. Moje noge so me najprej zanesle na malo plesišče, kjer sem se kar nekaj časa predajala užitkom resnično dobre glasbe izpod rok DJ-jev Fraku, Mexx in Tim Kern. V strahu, da ne bi zamudila težko pričakovanega Kanzyanija, sem se okoli pol treh prestavila na glavno plesišče . Nad prvim šokom, ki sem ga doživela, sem si le počasi opomogla.  Prehod iz malega na glavno plesišče je bil kot dan in noč. Najprej sem pomislila, da je verjetno razlog v meni, ker že nekaj mesecev nisem obiskala klubskega dogajanja, vendar pa sem kasneje po pogovorih z drugimi obiskovalci prišla do ugotovitve, da se moj okus za dobro, agresivno, energetsko nabito techno glasbo ni pokvaril. O tem sem pokramljala s prijateljem, ki je bil tudi sam presenečen nad slabim ogrevanjem pred prihodom mojstra Kanzyanija. Vprašal me je: »A si tudi ti prišla v spalnico?«.  Seveda bi si želela, da bi s takšno prispodobo najprej pomislila na najboljšo predigro, ki me bo pripeljala do orgazma, pa sem žal imela v mislih trenutek, preden ugasnem televizijo in zaspim.  Če sem pohvalila dobro glasbo Small floora pa moram žal pokritizirati glasbo Main floora. Okusi so različni, prav tako kot tudi pričakovanja, pa vendar si želim, da bi me predhodni DJ-ji počasi a zanesljivo pripeljali do vrhunca, kar pa se je v tem primeru zgodilo resnično zelo počasi.

Kljub vsemu pa je nemogoče kritizirati odličen nastop resnično dobrega slovenskega DJ-ja in producenta Valentina Kanzyanija. Bil je vse in še več, kar bi si lahko želeli tisti večer. Pričaral nam je super vzdušje, prebudil nas je iz dremeža in vsi smo veselo plesali do jutranjih ur. No nekateri malo dlje, spet drugi malo manj. Za tiste, ki smo ga nestrpno čakali, pa nam je ponudil še več, kot smo lahko sanjali.

Tekst: Patricia Pajk

Povezani članki: