Predstavljamo Tresk #4

Predstavljamo Tresk #4

Radio Študent 14. in 15. marca predstavlja TRESK #4, obračun glasbe in založništva. Tokrat na dveh lokacijah. V četrtek, 14. marca, v Kinu Šiška in v petek, 15. marca, na Kersnikovi 6 in 4 bomo v dveh dneh, polnih kulturnega, glasbeno založniško aktualnega in delavno zabavnega dogajanja, ter večerih, namenjenih spoznavanju novih moči slovenske glasbene scene, pa tudi že uveljavljenih starih glasbenih mačkov, dihali in živeli glasbo. V okviru festivala TRESK #4 bomo predstavili nove izdaje slovenskih založb, izvajali različne delavnice, predavanja, projekcije in okrogle mize, kjer bomo odpirali aktualna vprašanja, povezana z glasbenim založništvom in glasbo samo, ter na ta način pletli direkten dialog med uporabniki in ustvarjalci, zvečer pa polnili baterije z zanimivimi in nemara tudi nekonvencionalnimi koncerti in elektronskimi live-acti.

Sredi marca se bomo tako lahko opomnili, da je denar resda v žepu, a rokenrol je v srcu.

 

 

 

Natečaji:

Do izteka roka za oddajo materialov je le še slab teden. S svojimi deli lahko sodelujete v treh festivalskih kategorijah:

 

1. Natečaj za najboljšo podobo albuma (nagrada strokovne žirije)

Prijavite lahko dela, ki so bila izdana v obdobju od marca 2012 do marca 2013. Svoje predloge (največ 5 naslovnic na enega prijavitelja) pošljite na naslov [email protected]Datoteke naj bodo v izvirni velikosti, nekonvencionalne oblikovalske rešitve pa naj bodo še dodatno fotodokumentirane.

V primeru povratnega maila zaradi prevelike priponke lahko materiale oddate na [email protected], ali pa via kakšne spletne share platforme.

Rok za oddajo del je 28. 2. 2013 do 23.59.

 

2. Natečaj za najboljšo podobo koncertnega dogodka (nagrada strokovne žirije)

Prijavite lahko dela, ki so bila objavljena v obdobju od marca 2012 do marca 2013. Sem sodijo plakati, letaki, sorodne oblikovalske rešitve in seveda celostne grafične podobe. Svoje predloge (največ 3 podobe na enega prijavitelja) pošljite na naslov [email protected]Datoteke naj bodo v izvirni velikosti, nekonvencionalne oblikovalske rešitve pa naj bodo še dodatno fotodokumentirane.

V primeru povratnega maila zaradi prevelike priponke lahko materiale oddate na [email protected], ali pa via kakšne spletne share platforme.

Rok za oddajo del je 28. 2. 2013 do 23.59.

 

3. Natečaj za najboljšo koncertno fotografijo (nagrada strokovne žirije)

Prijavite lahko fotografije, ki so bile posnete v obdobju od marca 2012 do marca 2013. Svoje predloge (največ 3 fotografije na avtorja) pošljite na naslov [email protected]Datoteke naj bodo velike vsaj 1000 px po daljši stranici, 72 dpi. Vse prijavljene fotografije naj bodo poimenovane po sledečem kopitu: IME PRIIMEK_IME OZVAJALCA_LOKACIJA POSNETKA_DATUM POSNETKA

V primeru povratnega maila zaradi prevelike priponke lahko materiale oddate na [email protected], ali pa via kakšne spletne share platforme.

Rok za oddajo del je 28. 2. 2013 do 23.59.

Prijava del v naštete kategorije je brezplačna. Prosimo, da upoštevate zavedene tehnične pogoje in se držite roka oddaje. Za vse dodatne informacije se lahko obrnete na ta mail naslov.

 

Program:

V času festivala se bo odvilo sejmišče založb, okrogle mize, delavnice, video projekcije, podelitev nagrad najboljšim na natečajih ter glasbeni program, ki bo v četrtek podoben štiriurnemu potresku domače neodvisne produkcije, raztreščenim med višinami in podtaljem centra urbane kulture Kino Šiška, v petek pa bodo iz Kluba K4 pokale tuje obskurne in romantične ghetto technofunk godbe potreskane z domačimi house in techno odvodi!

 

Muzika:

V četrtek, 14. marca, bomo v Kinu Šiška priča štiriurnemu potresku domače neodvisne produkcije, raztreščim med višinami in podtaljem Centra urbane kulture Kino Šiška!

Na stopnišču, na stranišču, na parkirišču, na sejmišču, na šanku in na glas jo bodo zagodli:

Moveknowledgement
Coma Stereo
DJ Borka
Incurabili
It’s Everyone Else

in nekaj elementov presenečenja

Nič manj glasno, temveč še z dodatnim razlogom – promocija novega albuma – pa bodo v Katedralo Kina Šiška tresknili:

Dežurni krivci (Fakti; God Bless This Mess 2013)
TRUS! (First step; Moonlee Records in Založba Radia Študent 2013)

 

Več na: http://www.radiostudent.si/tresk/

Povezani članki:

Značke: ,