Zasedba EWOK z drugim singlom Street Lights napoveduje prvenec

EWOK - No Time / artwork Boris Kralj

Izid albuma No Time domačega tria EWOK se neustavljivo bliža. Skladba Street Lights predstavlja drugo napoved elektronsko zveneče plošče. Za razliko od uvodne pokušine – jedrnatega in odštekanega komada Mr. Pacman je Street Lights temačna elektronska godba, ki kar kliče po plesiščih.

Po nekaj letnem zatišju se je v akcijo vrnil eden najbolj živih, energičnih in presenetljivih domačih vokalistov – neustavljivi Milan Jerkić, ki ste ga verjetno zasledili v času delovanja zasedbe Intimn Frizurn. Osrčje benda predstavlja raznoliki klaviaturist, oblikovalec zvoka in didžej Miha Šajina, ki je sicer član zasedbe Moveknowledgement, ekipo pa zaokrožuje Luka Kuhar, eden aktivnejših bobnarjev mlajše generacije, ki smo ga lahko zasledili v raznovrstnih zasedbah. Najraje omeni bend Na lepem prijazni.

Elektronski zvoki so sicer osnova, občasno tudi rockersko zvenečega tria, ki potuje od melanholično zasanjanega pa do preprosto zabavnega. Od hip-hoperskega pa do temačno šumečega. Album No Time pri založbi KAPA Records izide 7. marca 2013.

Prvenec bo v živo zazvenel prav 7. marca, ko bo zasedba prevzela ljubljanski klub Channel Zero. Na promocijskem koncertu bo poleg klasičnega cedeja na voljo tudi omejeno število posebne edicije albuma.

EWOK – Street Lights (brezplačen prenos): http://kaparecords.bandcamp.com/track/street-lights
EWOK – Street Lights (You Tube verzija): http://www.youtube.com/watch?v=VtR1RwyFdyU

EWOK Facebook: https://www.facebook.com/EWOKband
EWOK na kaparecords.com: http://kaparecords.com/artists/ewok/
Channel Zero: http://www.ch0.org/

 

 

Poslušaj!!!

EWOK – Street Lights

 

 

 

 

Povezani članki: