Privid™: Eskobars – Ni dovolj

Eskobars

Glasbena skupina Eskobars je po zmagi na Itak Đafest natečaju nase opozorila z nastopom na koncertu skupine The Killers, kjer se jim je na odru pridružil tudi njihov kitarist Dave Keuning. Skladbe skupine, ki ji radi pravijo kar ‘slovenski Franz Ferdinand’, so bile kar trikrat izbrane za Popevko tedna na VAL-u 202 (‘Cosmo Blues’, ‘Potnik’ in ‘Vidim ti v očeh’). Kratkemu obstoju in zgoraj opisanim težavam navkljub, so Eskobars odigrali več kot 100 koncertov po Sloveniji; med drugim so nastopili tudi na Mars festivalu (s Skunk Anansie), ogrevali občinstvo na ljubljanskih koncertih Plavega orkestra ter nastopili na večjih slovenskih festivalih (Schengenfest, Rock Otočec …). Leta 2010 so izdali prvenec ‘Eskobars’, v letošnjem letu pa pripravljajo drugi studijski album – iz njega so že predstavili dve skladbi; ‘Vidim ti v očeh’ in ‘Ni dovolj’. Posneli pa so tudi spot za komad Ni dovolj (režija Domen Lo).

“V videospotu smo na poseben način prikazali občutke, ki smo jih doživljali,” komentira Teo Collori, kitarist skupine Eskobars.

“Želeli smo prikazati efekt trdih drog na medčloveške odnose, rezultat daljšega procesa jemanja drog – izdolbljeno, krhko lupino, ki le še bežno spominja na človeka; spremembo odvisnikovih prioritet v življenju do te mere, da je pomemben le še podatek, od kod prihaja naslednji ‘fiks’,« o videospotu pravi Domen Lo, režiser. »Ukvarjali smo se s konceptom čustev, prioritet, dobesednega razpada odvisnika (tako fizično kot čustveno), kaosom zaradi razpada hierarhije potreb ter raziskovali, kako se na takega človeka odzovejo drugi.”

Povezani članki:

Značke: