Nikki Louder izstrelili novo ploščo Golden Men

Nikki Louder - Golden Men

Plošča Golden Men je izšla v CD in LP formatu, ter tudi kot brezplačen download, ki je dostopen preko Bandcamp profilov skupine Nikki Louder oz. Moonlee Records, kjer imajo glasbeni zanesenjaki in podporniki tudi možnost izkoristiti “name-your-price” opcijo. Nekaj vzameš, nekaj daš. Fizični izvodi plošče pa so kot vedno na voljo preko Moonlee Trade Centra.

Promocijski koncert ob izidu nove plošče bo v petek, 19. aprila 2013 v Menzi pri koritu v Ljubljani, kjer bodo ob boku Nikki Louder nastopili Barka Tone In Bele Plombe, plesne sposobnosti noiserskih fanov pa bosta izzivala Djane Vaservaga in DJ Augenmas.

In kaj prinaša nova plošča Nikki Louder? Zanimivo je, da se nova plošča v marsičem razlikuje od svojih predhodnikov. Seveda bi tudi Golden Men lahko ohlapno opisali kot post-punkerski razbijaški noise rock, in tudi prepoznaven zasičen hrupni zvočni zid je še vedno prisoten – udarna ritem sekcija ustvarja čvrsto podlago preko katere divje poplesujejo noiserske kitarske vragolije in raztrgani vokali. Vendar Nikki Louder na novi plošči vseeno zvenijo nekoliko manj hermetično in predvsem bolj definirano, s čimer bodo nova plošča verjetno korak sprejemljivejša za tiste, ki prisegajo na bolj “klasične” oblike noise-rocka. Vendar naj nas to ne zavede – “Golden Men” nikakor ne zveni nič blažje ali manj intenzivno od svojih predhodnikov. Nakazuje pa na razvoj skupine in njihovega zvoka ter dokazuje, da Nikki Louder spretno krmarijo znotraj okvirov določenega žanra, brez da bi zašli v ponavljajoče hrupne vzorce. In ja, vsekakor priporočamo, da si za popolno doživetje tole “zlato” ploščo zavrtite čim glasneje!

Povezani članki: