Pomladne sanje z Digweedom

John Digweed

John Digweed/ Ambasada Gavioli, Izola, 30.marec 2013, vstopnina: 20 EUR v predprodaji, 25 EUR na dan dogodka, vzdušje: pomladna svežina!

Nekaj velja, kot pribito – ko se za mešalko znajde John Digweed, vedno servira nekaj drugačnega, svežega, energičnega, nekomercialnega in povsem ekstatičnega. John sicer ni ime, ki bi v dvorane privabljalo horde, ki »tripajo« na Guetto in njemu podobne in nikakor ni prodana duša, je pa vsekakor del repertoarja vsakega elektronskega sladokusca. In še nekaj je – nikoli, ampak res nikoli nas še ni razočaral.

Čeprav je koledarska zima že zdavnaj mimo, je vseeno pokvarila vse načrte o sončnem, prazničnem pomladnem vikendu na morju in afterju na izolskem Belvederu. Bolj ali manj sta nas spremljala dež in sivina, a ko smo prestopili prag Ambasade, je zavladala svežina. Kliantela je bila sicer bolj v stilu posadke, ki je redno zahajala v Izolo, ko smo še vstopnino plačevali s tolarji, kar pa je dejansko v skladu s pričakovanji. Digweed pač ni predmet maistream glasbenih lestvic, ki bi pritegnile mladež.

Ogrel nas je Crazy Lemon, kot v dobrih, starih časih in dokazal je, da še vedno zna. John nas je prevzel od Lemona že povsem razgrete in pripravljenje na vožnjo z njegovo verzijo techna. In kakšna vožnja je bila to! Z veseljem mu vedno prepustimo krmilo! Gramophonedzie se je sprva zdel nenavadna kombinacija s prejšnjima glavnima akterjema, saj smo od njega vajeni skoraj diametralno nasprotno glasbeno podobo, a je uspel ujeti ritem in je brez težav pariral predhodnikoma. Dokazal je, da je veliko več, kot »one hit wonder« in da za komercialnim uspehom stoji dejanski elektronski talent, ki je zmožen širiti obzorja in začarati tudi veliko bolj zahtevno publiko. Mezzanine je plesal na ritme Dejana Miličevića, Boltzmanna in Alexa Cvetkova, ki so več kot zadovoljili vse prisotne.

Naslednji dogodek v Ambasadi napoveduje okus po Ibizi in lahko rečemo, da je Ibizo John Digweed (predvsem tisto, kar zna ponuditi na plesišču v Space-u) pripeljal že tokrat. Skupaj z morjem, svežino in sanjami o pomladi.

 

Tekst: Barbara P.

Foto: Dejan Hren

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.