Terraneo s prvimi imeni

Terraneo je javil prva imena in sicer My Bloody Valentine, Azealia Banks, Calexico, The Bots, Postolar Tripper, Kawasaki 3p, Svi Na Pod in slovenski predstavniki Icarus Down.

Festival se bo dogajal od 7. do 9. avgusta, v nekdanji vojašnici Bribirskih knezova v Šibeniku.

My Bloody Valentine so znani kot legende tako imenovane shoegaze scene. Njihov prvi album Loveless je izšel pred 22. leti in skoraj do bankrota pripeljal založbo Creation Records. Kmalu pa je album prejel odlične kritike in postal ikona shoegaze ritma. Skupina se je razpadla kmalu po izidu albuma, ampak so se letos vrnili na sceno. Predstavljajo se z albumom m b v.

Azealia Banks je mlada raperka iz Harlema, ki je s svojim prihodom na sceno po besedah časopisa Billboard “pretresla sceno kot snežno kroglo”. Leta 2011 je bila na vrhu Cool lestvice časopisa NME. Izdala je album 1991, te dni pa pričakujemo izid novega albuma z naslovom Broke with Expensive Taste. Azealia je znana po številnih komentarjih na twitterju, kjer ji niso bile kot Rita Ora, Nicki Minaj, Lil Kim in drugi.

Calexico je skupina, ki se je poimenovala po mestu med ZDA in Mehiko. Njihov glasbeni stil je mešanica tradicionalnega latinskoameriškega ritma, counrtyja, jazza petdesetih in šestdesetih, ter indie rocka.

Njihov zadnji album Algiers so posneli v New Orleansu in ga lahko opišemo kot mešanica različnih glasbenih smeri.

Kalifornijski rock duo The Bots bi lahko postavili med The White Stripes in The Black Keys. Brata Mikaiah in Anaiah Leh sta znana po izredno hitrem igranju bobnov, ostrih melodijah in radikalnih prehodih. Prvi album sta izdala pri 12. oziroma 15. letih. Njune pesmi se običajno opisujejo kot surove in sveže. Do sedaj sta izdala tri studijske albume in pripravljata četrtega.

Svi na pod! niso klasična skupina, predvsem pa so projekt, ki v Srbiji izstopa. Umaknili so se od izraza band, neradi definirajo svojo glasbeno usmerjenost in pravijo, da so skupina kreativnih ljudi z istim ciljem – ustvarjanje dobre glasbe. Kot taki so unikatni tudi na celotni regionalni sceni.

Postolar Tripper je skupina iz Zadra, znana po neverjetnih živih nastopih. Energija, ki jo prenašajo na občinstvo na koncertih, je nekaj norega. Po drugem singlu Tužna priča o selu, bolje znanega tudi kot  Koga, čeha, janjetine, je hip hop dvojec izdal album Sve što imam sam ukra in zbral sedemčlansko skupino, ki sedaj obstaja že deset let.

Kawasaki 3p so zagrebška punk skupina, ki svojo kilometrino beleži že zadnjih 20 let. Širša javnost jih je spoznala leta 2003, ko so s provokativnim nastopom na izboru za pesem Evrovizije dobili naklonjenost občinstva. Za prvenec Kawasaki 3p so osvojili tudi nagrado porin.

Icarus Down so slovenska skupina, ki je nastala leta 2004. Gre za skupino glasbenikov, ki so želeli ustvariti popolnoma novi zvok in glasbeno izkušnjo. Zelo težko jih je glasbeno definirati, lahko bi le rekli, da gre za zmes alternativnega rocka, post-rocka, hardcora in grunge zvoka.

Vstopnice: V prodajo tudi prvi paket Terraneo vstopnic, za katere boste odšteli 60 EUR. Cena te vstopnice velja do naslednje objave izvajalcev, ki bo v začetku maja. Vstopnice lahko kupite na vseh prodajnih mestih Eventima v Sloveniji in na spletni strani www.eventim.si

Povezani članki: