V Gala halo prihajajo Less Than Jake

Less Than Jake

Ko se velika ska punk skupina odloči praznovati in hoče na svoj praznik ob 20. obletnici obstoja obiskati vse oboževalce, to lahko traja tudi 2 leti. V Ljubljani bomo tako upihnili že 21 svečk zasedbe Less Than Jake, ki nam vsakič pripravi izjemen šov.

Svoj značilen zvok so Less Than Jake pričeli leta 1992 negovati v vzpodbudnem okolju mesta Gainesville na Floridi, v katerem domuje tudi svetovno znani festival z nadvse izvirnim imenom The Fest, ki vsako leto preko vikenda gosti več kot 300 punk rock zasedb in tisoče obiskovalcev iz celega sveta.

Less Than Jake so nedvomno eni najvidnejših predstavnikov ameriške ska punk scene 90ih. V svoji bogati zgodovini so spretno krmarili med pritiski založb po prilagajanju trenutnih trendov in zato skoraj vsako ploščo izdali pri drugi založbi. Za predzadnjo GNV FLA so celo ustanovili svojo založbo Sleep it Off, medtem, ko so se lani po 12 letih vrnili v zavetje kultne založbe Fat Wreck Chords, kjer so izdali svoj 8. album „Greetings and Salutations“.

Po videnem in doživetem v preteklosti, si upamo napovedati enega vrhuncev letošnje koncertne sezone!

Mesto predskupin smo po odpovedi američanov Red City Radio prepustili mladim upom iz domačije in okolice. Svoja prvenca bosta v Gala hali predstavili zasedbi Pigs Parlament iz Goriških Brd ter Carry All iz sosednjih Udin.

 

LESS THAN JAKE (ZDA)
Predskupini:
PIGS PARLAMENT (SLO)
CARRY ALL (I)

Ponedeljek, 22. 4. 2013 ob 20h

Vstopnina:

15/16 € v predprodaji in 18 € na dan koncerta
Predprodaja na vseh mestih 
EVENTIM (15€), v Gala hali na prireditvah in trgovini Madness na Trubarjevi (15€).

Povezani članki:

Značke: