V Velenju dogaja – Sound Arson 3.1

Sound Arson

Klub eMCe plac in Sound Arson napovedujeta Sound Arson 3.1, in sicer 17. maja.

Sound Arson je bil prvič izveden leta 2009 v okviru festivala Dnevi mladih in kulture z namenom, da doda festivalu nekaj alternativnih glasbenih vsebin. Drugi event je bil izvedel leta 2012 v okviru DMK-jevega Skate Contest-a, kjer je nastopilo pet punk-harcore skupin. Letos pa smo s Sound Arsonom storili korak naprej, saj poleg alternativne glasbe, ter skate sessiona ponujamo tudi druge spremljevaljen dejavnosti, kot so tattoo, piercing, alter-fashion, vegetarijansko kuhinjo in razstavo družbeno kritičnih plakatov. S tem želimo predstaviti alternative tudi na drugih področjih družbe, ne samo skozi glasbo, ter vspodbuditi ljudi k lastnemu razmišljanju ter ocenjevanju družbenih razmer in socialnih tokov ter kritično držo v javni sferi. Sound Arson 3.1 je del 23. Festivala Dnevi Mladih in Kulture pod vodstvom Šaleškega Študentskega Kluba.

Letošnji Sound Arson bo tako gostil bende Uprising Voice, Koromač, Human Host Body, NakaJima, Iamdesease in Hellcrawler.

Zunanji oder (pričetek 18h):
Uprising Voice
Koromač
Human Host Body.

Notranji oder (pričetek ob 22:00):

NakaJima
Iamdesease
Hellcrawler

Spremljevalne dejavnosti (pričetek ob 16h):

– Veganska kuhinja na prostovoljne prispevke
. Odtvoritev razstave družbeno kritičnih plakatov
– Piercing studio in izobraževanje (JoliPiercing)
– Fashion event (Satanya Pandemonium Clothing)
– Stojnice & Second Hand Shop

 

UPRISING VOICE so mlad band iz Krškega, ki je letos na predizboru Natečaja Botečaja v Krškem osvojil drugo mesto in si priigral nastop na našem festivalu.

KOROMAČ – Zgodba benda Koromač iz Vrtojbe se je pričela leta 2009, ko so se štirje prijatelji prvič dobili in začeli ustvarjati hitro in glasno glasbo. Po dobrem letu delovanja se je skupina odločila nadaljevati pot brez takratnega vokalista. Njihovo glasbo bi lahko uvrstili v crust punk žanr, s kar veliko hardcore in metal vplivi. Vendar se nikoli niso omejili le na to zvrst glasbe. V goriško sceno hočejo vrniti surovost in razigranost, ki dandanes v glasbi primanjkujeta . Po dvoletnem koncertiranju po raznih luknjah in klubih, se v maju obeta njihov prvenec z naslovom ”Who Set The Lines?”.

HUMAN HOST BODY so že prekaljeni mački slovenske underground scene. Primeren trenutek za preveriti, koliko so v zadnjem času napredovali pri svojem metalsko hardkorovskem početju.

NAKAJIMA – Iz pepela preminule velenjske zasedbe Wreck je nastal projekt z japonskim pridihom, ki sliši na ime NakaJima. Lahko bi se reklo, da gre za neke vrste nadgradnjo oz. logični razvoj Wreck. Do spremembe imena je prišlo, ker člani zasedbe ne verjamejo ali pa mogoče bolje rečeno ne podpirajo »reunion« politike. Njihova glasba je nekakšna mešanica noise rocka, punka, hardcora 80-ih in še kaj bi se našlo. V glavnem mešanica vse izkušenj iz predhodnih zasedb (Wreck, Stranci, It’s Not 4 Sale, Daddy’s Pudding, Platfuzz, Wasserdich,…). Velenjski koncert bo njihov prvi pod japonsko zastavo.
Ker Nakajima še nima posnetkov prilagamo spot od Wreck:

IAMDESEASE na svoja ‘stara’ leta preigrava temačen in jezen hardcore z močnimi vplivi metala, crusta in sludgea. Dotikajo se temnih strani človekove notranjosti in pošastnosti informacijske družbe, vendar njihovo sporočilo ni predaja in obup, temveč upanje v spremembe na boljše za vse. Člani benda so se kalili v mnogih akterjih lokalne scene zadnjih dveh desetletji. V letu 2010 so izdali demo CD, na katerem se nahajajo štirje energični komadi. Oktobra 2012 je izšel njihov prvi istoimenski album za založbo Storm Inside, na katerem se nahaja 11 jeznih in žalostnih ter hitrih in počasnih komadov.

HELLCRAWLER so kopica zdolgočasenih cinikov, katerih uteha je simbioza punk nasilja, stoner atmosfere in deathmetal rifaže, navdahnjena z gnilobno estetiko post-apokaliptične in spaghetti western kinematografije.

SATANYA PANDEMONIUM CLOTHING – fashion
Tanja Maraš: Slovenska dizajnerka iz Nove Gorice, se je artistično razvijala skozi punk/metal/crust kulturo. Kot ikona slovenske punk scene, je cenjena po svoji osebnosti in orginalnosti. Tanja se koncentrira prevsem na želje in potrebe strank. Sodeluje tudi z ostalimi slovenskimi artisti, kot so Altera, tako so nekateri izdelki ročno poslikani z različnimi dizajni. Ukvarja se tudi z predelavo starih oblačil, izdeluje pa obleke za vse priložnosti.

JOLIPIERCING – pirsanje
Korenine Jolipiercing segajo v punk sceno davnega 1998. Pod budnim očesom Leje iz Kopra (eternal flame studio) je takrat prvič piercala jezik na Orto Punku. Leto po tem je v mariborski Pekarni odprla v primerno urejeni kamp prikolici svoj studio, leta 2004 pa je kot druga v Sloveniji uradno vložila dokumentacijo za odprtje legalnega studia. Sedaj dela v sodobno opremljenih prostorih na Pobrežju in letos praznuje 15 let svojega delovanja na področju piercinga.
http://www.jolipiercing.com/

VEGANSKA KUHINJA – Z željo, da ljudem pokažemo, da se da tudi brez mesa skuhati zelo dobra hrana, vam pripravljamo vegansko kuhinjo, kjer boste lahko v zameno za prostovoljne prispevke dobili nekaj za pod zob.

RAZSTAVA DRUŽBENO KRITIČNIH PLAKATOV – V galeriji eMCe placa bomo razstavili najboljše družbeno kritične plakate, ki bodo prispeli na razpis – http://emceplac.si/events/343-razpis-za-drubeno-kritini-plakat

STOJNICE & SECOND HAND MARKET – Pred klubom bodo na voljo stojnice, kjer bodo skupine prodajale svoje albume, majice ter ostalo, prav tako pa lahko kdor koli prinese svoje stvari, ki jih želi prodati ali zamenjati z eno omejitvijo, da so stvari povezane z glasbno, alternativnim stilom in družbeno kritičnostjo.

Povezani članki: