Euroblast festival 2013 – The Ninth Coming

Euroblast 2013

Nemški festival Euroblast (eksperimentalno, progresivni, djent/tech metal festival), ki se bo dogajal med 11. in 13. oktobrom 2013 v Kölnu (The Essigfabrik), je začel najavljati prve velike glasbene nosilce na odru. Tako so potrdili vrnitev mogočnih Textures, ki bodo gonilne sile na festivalu v petek zvečer. Druga zvezda letošnjega festivala Euroblast pa so nemški The Ocean.The Ocean je eksperimentalna metal zasedba iz Berlina, ki deluje od leta 2000, za seboj pa imajo 6 studijskih albumov.

Poleg njih pa so do sedaj potrjeni tudi avstralska zasedba Dawn Heist, inštrumentalni prog trio Heights (feat. Tesseracts Jamie Postones). prihajajo tudi Brazilci Third Ear. Iz Amerike bodo prileteli deathkorovci Lifeforms, za groove metal pa bodo poskrbeli Deathember. Prihajajo tudi Rusi Kartikeya ter kanadska inštrumentalna prog zasedba Pomegranate Tiger. Na festival pa se vračajo tudi Angleži Aliases. Na Euroblast oder bodo prvič stopili Švedi Feared in španci  Overdown, ne moremo pa niti mimo Francozov Hord. Iz Amerike bodo prišli tudi black/trash metalci Arsis, ter Nemci Der Weg Einer Freiheit.

Imen pa seveda še ni konec, obljubljajo še kar nekaj velikih bendov.

Line-up do sedaj:

THE OCEAN
TEXTURES
THREAT SIGNAL
THE AGONIST
TWELVE FOOT NINJA
HACRIDE
MNEMIC
BENEA REACH
FEARED
ARSIS
XERATH
LIFEFORMS
ALLIASES
HUMANITYS LAST BREATH
SYQEM
THE OMEGA EXPERIMENT
DEATHEMBER
DER WEG EINER FREIHEIT
DAWN HEIST
HORD
OVERDOWN
POMEGRANATE TIGER
TARDIVE DYSKINESIA
CYCLAMEN
KARTIKEYA
HEIGHTS
THIRD EAR

Prodaja vstopnic že teče – Euroblast Festival Tickets, poskrbljeno bo tudi za prenočišča (hostel, ali kampiranje). Osnovna vstopnica za tri dni stane 89 EUR.

Euroblast Festival 2013 – The Ninth Coming
Essigfabrik
Cologne, Germany, European Union
October 11: Day 1 + Aftershow
October 12: Day 1 + Aftershow
October 13: Day 3

Povezani članki: