Hexenbrutal z novim albumom

Hexenbrutal

Slovenska dvojica Hexenbrutal bo 31. maja izdala svoj drugi album Giant (God Bless This Mess rec). Sam album pa je že na voljo v digitalni obliki kot brezplačen dolpoteg (ali še bolje, plačaj kolikor hočeš/zmoreš), na njihovi bandcamp strani.

Prekmurski dvojec Hexenbrutal sestavljata Iztok Koren in Matej Kolmanko, njuna glasba pa so sintetično igračkanje in hrupni izbruhi, kompleksni ritmi in surova energija. Organiziran kaos. Za neodvisneže God Bless This Mess sta Hexenbrutal leta 2009 že izdala album Think of Me as a Friend.

Nova plošča Giant je nastajala v obdobju predolge zime, v prostorih Ambasade ŠKM. Bend je novo ploščo ponovno posnel v družbi producenta Pluega, ki je že poskrbel za zaokroženo zvočno podobo na njunem prvencu »Think of me as a friend« iz leta 2009.

Bend je že napovedal izid plošče s predvajanjem komada »16« na straneh online zina Hrupmag. Ekipa Specialke pa je povabila Hexenbrutal kot predvozače danes na koncert Tristana Shona, ki glasbo ustvarja pod imenom Author & Punisher.

Ob producentu Pluegu slavijo še Gregorja Purgaja, ki je zaslužen za oblikovalski presežek novega albuma.

Hexenbrutal se takoj po nastopu na Tears from Ears festivalu odpravljata še na krajšo evropsko turnejo.

 

Povezani članki: